INSTALLASJON

Supertravelt for AV-Katrine

Katrine Thorsen ute på et oppdrag. Foto: Thorsen Gruppen.

Thorsen Gruppen, avdeling AV-utstyr, gjorde sitt beste salgsår gjennom tidene i 2020. – Vi leverte interaktive skjermer til rundt 100 skoler, forteller daglig leder Katrine Thorsen.

Og det er Prometheans interaktive skjermer som er bestselgeren.

ANNONSE FRA BOSE:

I oktober 2020 fikk Thorsen Gruppen en utmerkelse av AV-distributøren Scandec, hvor de ble kåret til «tiårets beste Promethean-forhandler i Norge».

– Promethean er 75″-tommers iPad leketøy for store og små, mener Katrine, som er full av begeistring over produktet.

– Vi har vært leverandør av skjermene fra de kom. Før det leverte vi klassiske tavler, men de siste årene har skolene gått over til skjermer. Dette er noe lærere og elever nyter godt av. Utvalget er uten like og mulighetene uendelige. Jeg skulle ønske det var slike skjermer da jeg gikk på skolen!

Fra en installasjon utført av Thorsen Gruppen hos firmaet Inka.

2020 ble et kanonår, slår Thorsen fast.

– Vi var veldig spente da alt stengte ned i mars 2020. Da visste vi ikke hvordan det skulle gå, men da ting åpnet opp igjen, løsnet det. Vi nådde over 2019-tallene, med omsetning over ti millioner kroner, allerede i november 2020, forteller AV-sjefen.

Katrine Thorsen med utmerkelsen de fikk av Scandec Systemer AS.

FIRMAFAKTA:

Thorsen Gruppen, avdeling AV-utstyr
Kokstaddalen 27, 5257 KOKSTAD
Nett: thorsengruppen.no

 

Lars Person fra Scandec i aksjon med kurs hos Dale Skule. Han brenner for å sette teknologien i et pedagogisk perspektiv.

Heldigital skole

Da nye Dale Skule i Vaksdal kommune var klar til bruk på sensommeren 2020 var det med komplett sett av interaktive skjermer og Virtual Reallity-utstyr. – Vi ønsket at skolen skulle være utstyrt med toppmoderne teknologi. Vi var villige til å gjøre noen kompromisser på andre områder for å få det til, sier rektor Magnar Helland.

Alle klasserommene på Dale Skule er utstyrt med to ActivPanel fra Promethean, og med et tilhørende grupperom som også har interaktiv skjerm. Skolen har også fått på plass det de kaller multirom på skolen, og også her finner man en ActivPanel. Med valgte klasseromsoppsett kan lærerne ved Dale Skule velge om de skal speile innholdet slik at et helt kull ser hva som vises, eller de kan dele opp i grupper som skal arbeide praktisk, og da ta i bruk skjermene slik de ønsker.

For at teknologien skal brukes optimalt har Dale Skule gjort noen tydelige valg.

«Vi har så å si kuttet ut alle lærebøker, og bruker kun Skolen fra Cappelen Damm. På den måten dyttes man over mot det digitale, og må bruke de interaktive skjermene til mer enn en tv i klasserommet. Vi har også satset på god opplæring, og gått inn for å få til dette med en kulturell endring. Lars Persen fra Scandec har vært fantastisk å ha i denne prosessen, da han er eksepsjonelt god på å sette teknologien i pedagogisk perspektiv», skryter Helland.

Skolen har også gått til innkjøp av skoletilpassede VR-briller fra ClassVR, og har planer om å ta i bruk dette for å kunne skape engasjerende læring som skaper mestring.

Helland ser at man allerede at man klarer å engasjere flere med denne nye måten å tenker på, og har stor tro på at det vil kunne gi gode resultater i læringen. «Jeg må vel kalle det kvalifisert synsing, men det er en tydelig observasjon jeg har gjort meg at vi klarer bedre å få med guttene i skolen når vi har teknologi som virkemiddel for å aktivisere,» sier han.

Rektor Magnar Helland har troen på at VR-brillene vil gi spennende muligheter i undervisningen.

Artikkelen sto opprinnelig på trykk i PRO AV MAGASINET nr. 1-2021.

LES PRO AV DIGITALT HER (krever abonnement)

BESTILL ABONNEMENT HER!

ANNONSE
ANNONSE
John Berge John Berge

Du vil kanskje også like