NYTT UTSTYR

Surround til folket

Tim Boot fra Meyer Sound. Foto: John Berge, PRO AV MAGASINET.no ©

Meyer Sound har lansert Spacemap Go. Vi har hørt det – og ble imponert.

– Dette er et produkt som trenger live demoer, og det er jo nesten umulig i disse tider, sier Asle Nilsen, Head of Pro Audio hos Bright.

ANNONSE FRA BOSE:

Han var også der da Meyer Sound holdt sin ISE 2020-presentasjon.

Systemets software er gratis, og kan brukes med en GALAXY 408, GALAXY 816 eller GALAXY 816-AES3-høyttalerprosessorer.

Det er installert over 4.000 av disse på verdensbasis, opplyste Meyer Sound under presentasjonen.

Spacemap Go har allerede vært brukt i flere år på Cirque du Soleils The Beatles’ LOVE i Las Vegas.

– Slike systemer har jo vært et nisjeprodukter. Vi var jo veldig tidlig ute med TiMax. Men jeg har tro på at teatre og noen live produksjoner kan være interessert. Og i så måte er jo Meyer Sound Space Map Go veldig intuitivt og ikke så kostbart., hvis man ser bort fra et omfattende høyttaleroppsett som jo trengs, sier Nilsen.

– Vi har alltid vært en leder inne «spatial and immersive sound», sa merkestrategiker Tim Boot fra Meyer Sound, som holdt presentasjonen.

Meyer Sounds målsetning er at Spacemap Go skal være lavterskel, med alt fra miksing i hjemmestudio til den andre enden av skalaen, i store arenaer.

Teatre, konserthus, opera, kirker, kringkasting, med videre … Systemet er kompatibelt med alle velkjente musikkproduksjons software, som Ableton Live, Apple Logic Pro X, AVID Pro Tools, Black Trax, QLab, Reaper og gode, gamle MOTU Digital Performer.

Bright-folk tilstede på ISE 2020 i Amsterdam: Fra venstre: Trond Sørensen, Asle Nilsen, Thomas Longva og Svein-Christian Øistad. Foto: John Berge, PRO AV MAGASINET.no ©

 

Spacelab Go kan styres via en gratis iOS-app på en eller flere iPads.

– Omgivelseslyd er en trend nå, men vi har holdt på med dette i mer enn 25 år, forteller Steve Ellison, sjef for «spatial sound» hos Meyer.

Han mener at Spacemap Go kan passe en rekke brukere, fra Front of house-teknikere, teaterlyd-designere og musikere som vil utforske omgivelseslyd-muligheter.

– Spacemaps kan designes for både enkle og komplekse multikanalsinstallasjoner, og Spacemap Go gir deg maler som får deg raskt i gang. Når ting er konfigurert kan du lage komplekse ting bare med fingertuppene. Og matrisen vil alltid være synlig, så du kan se hva som foregår.

 

Artikkelen sto opprinnelig på trykk i PRO AV MAGASINET nr. 1-2021.

LES PRO AV DIGITALT HER (krever abonnement)

BESTILL ABONNEMENT HER!

ANNONSE
ANNONSE

Du vil kanskje også like