Se oss i sosialt media

NYTT UTSTYR

Den første smarttelefonen i verden med HDMI-inngang

Publisert

den

Den nye Xperia PRO 5G-mobilen lanseres i midten av mai 2021, til en veiledende pris fra 24.990 kroner.

Xperia PRO er en ny profesjonell 5G kommunikasjonsenhet. Xperia PRO lanseres i Storbritannia, Tyskland og Norden etter det Sony kaller «stor suksess med lansering i USA og Japan i januar 2021.»
Målgruppen for produktet er profesjonelle brukere som kan «strømlinjeforme arbeidsflyten». Du kan med andre ord koble opp telefonen til ditt kamera og bruke den som en ekstern monitor. Og ettersom den har 5G-mulighet kan du strømme live direkte til nettet, hvorhen du er så lenge du har signalstyrke nok, selvsagt.
Xperia PRO er unik med sin dedikerte HDMI-inngang – som gjør at brukere kan forbedre arbeidsflyten ved å koble enheten til et Alpha-kamera, eller til et annet HDMI-inngangsutstyrt kamera, for å aktivere en 5G-datakobling, så du kan kringkaste video i sanntid. Ved å bruke kompatible tredjeparts direktestrømmings-apper[iv], kan Xperia PRO strømme videoinnhold fra et kamera som er koblet til HDMI-inngangen, til en RTMP-server eller direkte på populære sosiale medieplattformer.
Xperia PRO sin HDMI-inngang kan også endre enheten til en høykvalitets 6,5-tommer 4K OLED-monitor gjennom den forhåndsinstallerte External Monitor-funksjonen. Denne funksjonen har en skjermlås-funksjon, justering av lysstyrke, zoomfunksjoner, justerbare rutenettlinjer og mer.

Xperia PRO. Foto: Sony.


En kablet Ethernet- eller USB-tilkobling forbedrer hastigheten og stabiliteten av bildefiler mellom enheten og kameraet. Brukere trenger kun å koble et Alpha-kamera til Xperia PRO-enheten gjennom en kablet Ethernet- eller USB-tilkobling, og stillbildene vil automatisk overføres til en FTP-server – slik at innholdsskaperne bruker mindre tid på manuell overføring, og mer tid på å fange det de beste øyeblikkene.
Network Visualiser-funksjonen som er utviklet for Xperia PRO gir lett og forståelig visualisering av signalmottaksstatus, kommunikasjonsmetode og kommunikasjonshastigheten til enheten, for å hjelpe kameraoperatører å finne det beste stedet for liveoverføringer[viii]. Denne funksjonen viser gjeldende signalmottak som indikerer mottaksstatus for 5G-signalet som mottas og gir gjennomstrømming av kommunikasjon. En hurtigtast er plassert på siden av Xperia PRO, som kan tilordnes å starte en ofte brukt funksjon – inkludert Network Visualiser.
Xperia PRO inkluderer den samme bildebehandlingsteknologien som Xperia 1 II, som gjør den til et kraftig verktøy for fotografering og videoinnhold – til og med som en frittstående enhet.

Xperia PRO. Foto: Sony.


Xperia PRO er utviklet i kombinasjon med Sonys Alpha-kameraingeniører, og integrerer teknologi som sanntids-AF (autofokus) på både mennesker og dyr. Den har også et grensesnitt designet for å imøtekomme kravene til profesjonelle fotografer, men en rekke manuelle kontroller, mulighet til å ta opptil 20 bilder per sekund, med 60 autofokus/autoeksponeringsberegninger[ix] i sekundet, og RAW-støtte.
Xperia PRO bruker ekspertisen til Sonys Digital Cinema Camera-ingeniører, og tilbyr en rekke verktøy for å forbedre filmproduksjonen. Brukere kan utfordre kreativiteten med forhåndsinnstillinger for Look fargestyring, 21:9-filmopptak, 4K HDR i sakte film med 24p, 30p, 60p og 120fps og intelligent vindfilter. Den 6,5-tommer 4K HDR OLED-skjermen har et 21:9 CinemaWide-skjermforhold og støtter BT.2020 fargerommet.
Med Creator-modus «powered by CineAlta”, og en egen spesielt kalibrert D65-hvitpunkt, refererer den til fargegjengivelsen på Sonys profesjonelle fargeskjermer.
Xperia PRO har ZEISS®-optikk som er kalibrert spesielt for Xperia med ZEISS T*-belegg for å redusere refleksjoner. Xperia PRO har også et tredobbelt objektiv med 16 millimeter vidvinkelobjektiv, 24 millimeter vidvinkelobjektiv og 70 millimeter teleobjektiv for ekte kreativ frihet.

Xperia PRO i bruk. Foto: Sony.


Xperia PRO er bade robust og tåler mye, og kombinerer IP65/68, som vurderer vann- og støvresistanse[xii] med Corning® Gorilla® Glass 6 på fremsiden for å beskytte.
Qualcomm® Snapdragon™ 865 5G mobilplattform og Snapdragon X55 5G Modem-RF-system styrker brukeren til å spille, gjøre flere ting på én gang og være tilkoblet, med flere gigabit 5G-fart, og forbedret ytelse fra en 25 prosent raskere CPU og GPU enn på den forrige Xperia-modellen.
Med et langvarig 4.000mAh-batteri får Xperia PRO jobben gjort. Den er kompatibel med valgfri UCH32C hurtiglader, for å raskt fylle på når batteriet er lavt. Den har også to teknologier for å holde batteriet sunt lenger. Battery Care forhindrer at telefonen lades for lenge, mens Xperia Adaptive Charging overvåker telefonen mens den lades, for å sikre at batteriet ikke overarbeides.
– Etter en suksessrik lansering i USA og Japan er vi spent når vi lanserer Xperia PRO på våre viktigste europeiske markeder, sier Tsutomu Sato, direktør hos Mobile Product Marketing, Sony Europe.
– Xperia PRO åpner opp brede muligheter for optisk teknologi for innholdsskapere som tidligere ikke har vært mulig. Vi fortsetter å bruke Sonys-ekspertise når vi utvikler innovasjonen fra Alpha-serien, og har innlemmet dette i et kraftig kommunikasjonsapparat for profesjonelle innholdsskapere, fotografer og videofrafer. Tilkobling og hastighet er nøkkelen, takket være 5G og HDMI-inngang. Xperia PRO er designet for å levere en ekstremt god arbeidsflyt, innholdsdeling i sanntid og distribusjon. Vi har skapt, og introduserer, en bærbar og profesjonell løsning for skapere på markeder som gradvis tar i bruk 5G-tilkobling, legger Sato til.

Xperia PRO. Foto: Sony.


 

Annonse

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev omtrent to ganger i måneden.

juli 2024
M T O T F L S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Facebook

populær