INSTALLASJON

Tankegangen bak installasjonen hos Trondheim Spektrum

Fra konkurransegrunnlaget heter det at det nye lydanlegget primært skal være designet med tanke på store håndballkamper.

Hallen ble benyttet som kamparena under Euro 2020 – håndball-EM for kvinner og menn og under Melodi Grand Prix-finalen 2020.

ANNONSE FRA BOSE:

Under EM hadde hallen en publikumskapasitet på bortimot 9.000 tilskuere.

Dette stiller store krav til lydanlegget, både når det gjelder gjengivelse av tale med god taleoppfattelse og avspilling av musikk for å skape stemning under kampene. Det skal i tillegg til hovedhøyttalerflater leveres subbass-grupper for å kunne gi en fullverdig gjengivelse av musikk under kamper.

Hallen skal i tillegg kunne benyttes til et bredt spekter av arrangementer, som messer, konserter med internasjonale artister, og som trenings- og kamparena for håndball med hallen oppdelt i fire med nedsenkbare delevegger.

Lydanlegget skal kunne sonedeles slik at det kan brukes for kamper og treninger både som full hall og når hallen er delt i 4. Deler av høyttalersystemet skal også kunne benyttes som fyll-høyttalere under store konserter. For dekning av publikumstribuner vil det bli installert et system bestående av 10 hovedarrayer pluss fyllhøyttalere.

«Gleder oss til alt som står for tur»

– Å få et fast installert lydanlegg gjør at vi får en arena som vil være atraktiv å legge store arrangement til. Det være seg idrett, kultur og næringsliv.

Det sier Eva Annie Svendsen, som er direktør i Trondheim Spektrum. – Vi ferdigstiller byens nye storstue nå og har allerede tatt den i bruk, med svært gode tilbakemeldinger fra både besøkende og arrangører. Inntekten som vi klarer å få ut av driften her vil danne grunnlag for eventuelle nye investeringer og oppgraderinger av eldre deler av anlegget.

Eva Annie Svendsen er direktør i Trondheim Spektrum. Foto: Harald Øren

Nettsiden for den nye hallen finner du på: nye.trondheimspektrum.no

LES OGSÅ DENNE SAKEN OM TRONDHEIM SPEKTRUM:

Ti av ti på alle punkt

Vil du lese de store, grundige artiklene først av alle? Abonner på den trykte utgaven av magasinet:

Denne artikkelen sto opprinnelig på trykk i nr. 8-2019 av SCENEMAGASINET. Den blir lagt som plussartikkel ila. kort tid. For å kunne lese denne, og andre unike bransjesaker, må du heretter ha gyldig abonnement. Det gir deg digitale fordeler og det trykte bladet først av alle tilsendt via Posten.

Bestill abonnement her og få glede av en rekke fordeler når vi snart lanserer vår nye plusstjeneste!

TIPS OSS! Vil du at vi skal skrive om deg, ditt firma, dine produkter, dine ansatte, dine prosjekter? Vi er avhengig av tips. Send oss et tips her! 

ANNONSE
ANNONSE

Du vil kanskje også like