INSTALLASJON

Stor AV-oppgradering hos Ullensaker kulturhus

Foajéen til Ullensaker kulturhus.

Ullensaker kulturhus kostet på seg nye løsninger i forbindelse med jubileet i 2019.

Dermed ble det nytt LLB-anlegg i to av kinosalene (Kisi og Sesong) og det store foajéområdet.

ANNONSE FRA BOSE:

Det var Audiens Norge AS som fikk begge leveransene i skarp konkurranse med fire andre tilbydere: Atendi, Rubicon AS, Wave AV AS og AV Design lys lyd Bilde AS.

Av disse fem var det kun tre som leverte godkjente tilbud, ifølge dokumentene vi har fått i hende.

– Hvordan valgte dere utstyr og leverandør?

– Det var en samlet vurdering med hovedvekt på pris. Det er gjerne bra kvalitet på alle de kjente merkene, fra det ene høyttalermerket til det andre, svarer kulturkonsulent Tony Andre Kirkemo.

Han opplyser om at det er stadig flere arrangementer i foajéområdet, som har kafé, og sitte/venteplasser for kinoen og bibliotek.

Her ligger også den gode, gamle herredsstyresalen vis-a-vis.

– Vi var ute etter et anlegg som var enkelt å bruke og som samtidig dekket hele sceneområdet til tale, enkle sangnummer og slike ting, hvor man kan plugge en mikrofon i veggen og være oppe og stå. Nå er det tilrettelagt for tre soner for å ha en liten scene. Tidligere brukte vi talevarslingsanlegget og det var ikke særlig godt egnet, sier Tony Andre og ler litt. I de to kinosalene var det et ønske om å få salene mer egnet for kurs og konferanser.

– Her skulle det også være enkelt og fleksibelt i bruk – et mer selvbetjent anlegg kontra tidligere, da vi måtte koble oss på høyttalerflaten til kinoen. Det var ikke særlig egnet, sier Tony.

– Den største forskjellen en ny høyttalerflate og at styring av lyd, lys og AV skjer i samme enhet.

– Er det andre ting du drømmer om å få gjort?

– Hehe, vi ønsker oss et nytt og større kulturhus! Vi har for liten plass til alt vi vil ha inne her. Vi har lagt en plan på ting vi skal investere i, men det dukker stadig opp ting man må revurdere og gjøre nye innkjøp av. Vi tror alltid at vi har oppgradert alt, men så ser vi at planene må endres. Den største «bøygen» er uansett det med plassen.

Dette ble gjort hos Ullensaker kulturhus:

Kinosalene Kisi og Vesong har blitt oppgradert med likt utstyr. Det er installert RCF C 3110-96 høyttalere, styringspanel på vegg og teleslyngeforsterkere. Det er brukt AViNordic Rack 10 Unit i Kisa og 12 Unit i Vesong.

Pris: 118.000 kroner pr. sal, inkl. mva.

I foajén er det installert to stk. RCF HD 10-A høyttalere og fire stk. LD SAT 82-A G høyttalere, med Yamaha lydstyringspanel hvor betjening enkelt kan annonsere at forestillingen starter o.l. På andre siden av foajén er det installert to stk. RCF HD 32-A høyttalere, Epson EB- 2250-U projektor og Cameo TS 40 fresnel lamper. Utstyret installert i foajén brukes til annonseringer, danseforestillinger, små konserter, møter, eldrekafé o.l. Av styringssystemer er det her tatt i bruk Yamaha til lydstyring, Neets for bildestyring og Cameo Stick control pad til lysstyring. Alt kan styres via panel på vegg eller iPad.

Pris: 211.000 kroner inkl. mva.

 

20 år med kulturhus på Jessheim

Ullensaker Kulturhus markerte i 2019 sitt 20-års jubileum. Da huset var nytt i 1999 var tanken å vise scenekunst, kino, og ha bibliotek og kulturskole.

– Men livekonserter er risikosport i forhold til kino, sier kulturhusleder John Jørgen Støa.

Kulturhusleder John Jørgen Støa. Foto: Ullensaker kommune.

 

Kinoen styres av kollega Haakon Drage. John Jørgen Støa forteller til Scenegamagasinet at kulturhuset betyr veldig mye, for mange, i kommunen.

– Men vi er blitt for små. Da det åpnet i 1999 syntes alle det var for mye av det gode, men så er det altfor lite i dag. Vi greier ikke å gjøre alt det vi kunne ha lyst til å gjøre. Vi er jo både kino og kulturhus, forteller Støa.

I 2018 var det 180.000 solgte billetter, herunder 140.000 på kinoen og 40.000 på andre kulturhusarrangement.

– Det er snakk om privat kino på Jessheim. Er det noe nytt i den saken?

– Vi vil gjerne drive selv, i kommunal regi, men jeg vet ikke mer om privatkinoplanene. Jeg vil at kommunen investerer i nytt kinobygg. Det er en viktig bærebjelke i økonomien av kulturhuset, selve kinodriften. Forsvinner den, vil vi ikke gå med overskudd.

– Har dere plass til påbygg?

– Ja, det er tomteareal til påbygg. Og det finnes en mulighetsstudie. Kan vi frigjøre dagens to kinosaler, kan disse omgjøres til øvingssal for lokalt kulturliv, og ønsker å utvide hovedsalen fra 450 til rundt 800 stoler.

Det var 17.000 innbyggere i Jessheim i 2005. Pr. 2019 er det 37.000 innbyggere.

– Det er en voldsom økning, det merker vi. I 2018 var det totalt utsolgt på nesten alt vi presenterte. Det å ha et godt kulturtilbud betyr mye for nyinnflyttede folk og vi ser en oppblomstring av lokalt teaterliv. Det gir plassproblemer. De vil gjerne øve, men det går ikke her for da kræsjer det med kino og andre forestillinger.

Kulturhuset jobber derfor mye med Romerike folkehøgskole og Jessheim videregående skole med arrangementer og øvingene skjer i hovedsak på skolene.

– Det er givende at det kommer folk på det man tilbyr. Man blir målt og veid på tall!

Vil du lese de store, grundige artiklene først av alle? Abonner på den trykte utgaven av magasinet:

Denne artikkelen sto opprinnelig på trykk i nr. 7-2019 av SCENEMAGASINET. Den blir lagt som plussartikkel ila. kort tid. For å kunne lese denne, og andre unike bransjesaker, må du heretter ha gyldig abonnement. Det gir deg digitale fordeler og det trykte bladet først av alle tilsendt via Posten.

Bestill abonnement her og få glede av en rekke fordeler når vi snart lanserer vår nye plusstjeneste!

TIPS OSS! Vil du at vi skal skrive om deg, ditt firma, dine produkter, dine ansatte, dine prosjekter? Vi er avhengig av tips. Send oss et tips her! 

ANNONSE
ANNONSE

Du vil kanskje også like