Se oss i sosialt media

ARRANGEMENT

Tech-Day i Drammen med Norwegian Gurus

Avatar photo

Publisert

den

Den kristne teknikerorganisasjonen inviterer til sin første messe 19. oktober på danseskolen Attic i Drammen.

Norwegian Gurus of Tech ble offisielt stiftet i juni 2018 etter å ha vært drevet blant annet via Facebook-grupper i flere år.
Det startet som en tanke å samle tekniske ressurser innen menigheter i Norge for å inspirere og utruste til teknisk tjeneste. Teknisk tjeneste både i menighet og ellers er gjerne en posisjon som blir sett på som å gjøre den beste jobben hvis det ikke merkes at de er der, og skulle det skje noe så er de gjerne de første til å få høre om feilen som ble gjort.

– Vi har nå fått en del medlemmer og dette gjør at vi nå skal arrangere vår første Tech-Day på egenhånd, forteller Tom Heskestad til Scenemagasinet.
Det er helt gratis for de som melder seg på. Lunsj, kaffe og snacks tilbys underveis.
– Det vil være flere leverandører som stiller ut noe av det de har og tilby, og vi er veldig takknemlige for å kunne gjøre dette sammen med dem for å hjelpe hverandre til å spre informasjon om utstyr som kan hjelpe med de utfordringer teknikerene har. Både med nytt utstyr, eller hvordan utnytte allerede eksisterende utstyr. Det vil også være flere foredrag. «Samarbeid mellom tek og scene» og «Forvaltning av resurser, innkjøp og nybygg» vil være temaer som står på agendaen for dagen. Så her er det input som er aktuelt uavhengig av om man tjener i en menighet, eller jobber med dette profesjonelt, sier Heskestad.

Tom Heskestad i aksjon bak miksepulten hos Grimstad Misjonskirke, hvor han er teknisk ansvarlig. Foto: Privat.


Det var etter flere år med inspirasjon fra både lignende grupper både i USA og Sverige at tre personer bestemte seg for å gjøre noe mer ut av dette, og startet foreningen Norwegian Gurus of Tech for å blant annet å gjøre det lettere å arrangere større samlinger hvor det kreves litt økonomi i bunnen.
– Vi har i flere år samarbeidet med Lovsang.no og stått for teknisk undervisning på deres årlige samling som samler over 1100 sangere, musikere, teknikere og ledere hvert år, sier Heskestad, som sitter i styret sammen med Philip Sundbäck, Morten Becher og Jostein Palmesen.
Norwegian Gurus ønsker å hjelpe teknikere i menigheter og menigheter til å kunne gjøre en så god jobb som mulig innenfor de rammene de har fått tildelt. Og det er også viktig for gruppen å undervise i hvorfor den tjenesten dehar i menigheten er en veldig viktig del for at budskapet de ønsker å dele skal komme frem.
– Mange teknikere som etter hvert gjør det til sin levevei har startet i teknisk tjeneste i en menighet, da det er et sted hvor man ofte får mulighet til å være med fra ung alder og det er alltid behov for noen som viser interesse for dette området. Teknisk tjeneste i menighet er ikke bare det å jobbe teknisk, vi mener også at det er veldig viktig å være bevisst hvorfor man gjør denne tjenesten med å tjene Gud for å hjelpe å formidle ordet om Ham, sier Tom Heskestad.
Norwegian Gurus of Techs motto er: Et felleskap av tjenende ledere som fokuserer på å engasjere og utruste frivillige i alle kirkesamfunn til å leve Kristus-sentrerte liv gjennom å tjene innenfor tekniske produksjonsområder som lyd, lys og media i sin lokale kirke. Og som ønsker at budskapet om Gud blir forberedt, tilrettelagt og kommunisert på en effektiv måte.

Tech-Day 19.10.2019:
Disse leverandørene er med:
Avon
Ambisonic
Atendi
Bright
Prolyd
Prostage
Agenda:
10.00 Dørene åpner
10.30 Åpning. «Fokus i tjenesten»
11.00 Samling: Samarbeid mellom teknisk og scene
11.45 Pause
12.05 Samling: Møteproduksjon
12.50 Lunsj
13.50 Samling: Innkjøp, forvaltning og nybygg
14.35 Pause
14.55 Samling: Designe scene
15.40 Pause
16.00 Samling: Q&A
17.00 Slutt
17.30 Dørene lukkes
 

John Berge er fra Kristiansund og har drevet med musikk siden tenårene. Han har bakgrunn fra medier som Tidens Krav, NTB, Dagsavisen, Dagbladet, Aftenposten, NRK, med flere. Du kan kontakte ham på telefon 975 99 007 eller e-post her.

Annonse

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev omtrent to ganger i måneden.

september 2023
M T O T F L S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Facebook

populær