Se oss i sosialt media

LEVERANDØR

(+) Det var tidligere Bary-eiere som overtok konkursboet

Avatar photo

Publisert

den

Fra venstre: Geir Kenneth Johansen, Morten Bakke, Sigbjørn Ryen, Marius Ryen og Ove Bekkelund. Foto: John Berge, Scenemagasinet.no ©

Søsterselskapet Spectre Alliance AS skal videreføre deler av Bary-arven.

Morten Bakke, Geir Johansen, Ove Bekkelund, Marius Ryen og Sigbjørn Ryen betalte 6,2 millioner kroner for utstyret som Bary AS selv eide selv.
Boets eiendeler – LLB-utstyr, nettside, kundeliste – ble kjøpt opp av Spectre Assets AS.
Dette er varer til en bokført verdi på ca. 20 millioner kroner.
Men i dagens marked hadde ikke eiendelene denne salgsverdien.
– Det viste seg på alle budene. Her var det varer for tilsammen 37 millioner kroner. Så det sier seg selv at de eiendelene ikke hadde den verdien, forteller bobestyreren, advokat Viggo Scherger i Rime Advokater, til Scenemagasinet.no.
Det er nemlig også leasinggjeld til fem selskaper på omtrent 30 millioner kroner.
Avtalen ble avklart tirsdag 2. juni og underskrevet onsdag 3. juni. Nyheten ble offentliggjort torsdag 4. juni.
Det høyeste budet som bobestyreren, advokat Viggo Scherger i Rime Advokater, fikk for alt – inkl. leaset utstyr – var på ti millioner kroner. Dette aksepterte ikke leasingselskapene.
I en fersk pressemelding fra Spectre Alliance AS heter det at de skal reforhandle med leasingselskapene og overta husleieforpliktelsene.
Fem tidligere Bary-ansatte får også jobb i Spectre.

Viggo Scherger opplyser til Scenemagasinet.no at det var sju-åtte bud på Bary-konkursboet, og at det var tre interessenter i sluttrunden. Til slutt sto det mellom to aktører, hvorav altså de tidligere eiernes nye selskap fikk tilslaget.
– Kilder i bransjen reagerer på kort budfrist, kun ett døgn. Kommentar til det?
– De fleste visste om konkursen i løpet av kort tid etter og de fikk beskjed om å levere bud innen torsdag klokken 15.00. Det løp en husleie på 12.000 kroner pr. dag som boet ikke hadde penger til. Vi kunne har trukket oss ut og gjort alt enda raskere, men i stedet klarte vi å få inn 6,2 millioner kroner, sier Scherger.
Advokaten tror flere firma i LLB-bransjen vil få problemer, hvis regjeringen ikke åpner opp for større arrangementer.
– For partnerne i Bary, var det en selvfølge å se om det var mulig å legge inn et bud på innholdet i boet. Det var en mulighet for oss til å sikre deler av livsverket, og på samme tid kunne gjenoppbygge noen av arbeidsplassene som hadde gått tapt, skriver de fem gründerne i en pressemelding.
De skriver at det vil på ingen måte være en enkel vei fremover:
«Vi vet heller ikke hvordan selskapet kommer til å se ut i fremtiden, det skal vi bruke de neste ukene på å diskutere. Det eneste vi vet er at det vil bli annerledes, men for oss et det likevel en mulighet vi er svært takknemlige for. Vi vil nå videreføre drift i vårt søsterselskap som heter Spectre Alliance AS, og vi vil kunne bistå trofaste kunder og samarbeidspartnere i tiden som kommer. Partnerne har også et stort mål om å jobbe mot å sysselsette noen av de fantastiske medarbeiderne som jobbet i Bary, og skape en lønnsom bedrift.»

Fra venstre: Marius Ryen, Ove Bekkelund, Sigbjørn Ryen, Geir Kenneth Johansen og Morten Bakke. Foto: John Berge, Scenemagasinet.no ©

FAKTA:

45 ansatte i Bary AS mistet jobben da utleiegiganten mandag 25. mai 2020 leverte oppbudsbegjæring til Nedre Romerike tingrett.
Ifølge DN.no har Bary AS omsatt for 313 millioner de siste tre årene. Selskapet klarte hele 125 millioner kroner i omsetning i 2019, og var nær 100 millioner kroner i 2018.
Bary AS er en av landets største innen utleie av lyd, lys og bildeutstyr til turnerende band og artister, show og events.

John Berge er fra Kristiansund og har drevet med musikk siden tenårene. Han har bakgrunn fra medier som Tidens Krav, NTB, Dagsavisen, Dagbladet, Aftenposten, NRK, med flere. Du kan kontakte ham på telefon 975 99 007 eller e-post her.

Annonse

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev omtrent to ganger i måneden.

april 2024
M T O T F L S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Facebook

populær