Se oss i sosialt media

KORONAVIRUSET

Trondheim Lyd fikk mest av trøndelagsbedriftene

Avatar photo

Publisert

den

– Jeg er jo kjempeglad for hjelpen og for at det har gått fort, men pengene dekker helt klart ikke alt, sier Hege Strand, daglig leder i Trondheim Lyd.

Det er lokalavisen Adresseavisen som melder om nyheten. (Bak betalingsmur.)
De skriver at 728 trønderske bedrifter får ca. 28 millioner kroner til sammen i krisehjelp fra den norske stat.
Støtteordningen ble lansert 2. april, og skal bidra til å dekke faste utgifter for bedrifter som har mistet 30 prosent omsetning eller mer siden regjeringen innførte de mest inngripende tiltakene Norge har sett i fredstid.
Foreløpig har om lag 17.000 bedrifter søkt om støtte, og 10.000 bedrifter har fått søknaden sin godkjent, mens 5.000 har fått avslag. De resterende 2.000 søknadene er inne til manuell behandling, som vil si at Skatteetaten ser nærmere på søknaden og stiller spørsmål til bedriftene det gjelder.
– Den aller vanligste grunnen til at bedrifter får avslag er at støtten de kvalifiserer til faller under den laveste grensen for utbetaling, som er 5000 kroner. Det blir ikke nok, rett og slett. Det er også vanlig at omsetningsfallet blir for lite, heter det fra Skatteetaten.
Trondheim Lyd får mest av alle bedrifter i Trøndelag, med 531.242 kroner, for mars måned, som «kontantstøtte». Den skal dekke faste utgifter som renter og husleie.
Lokalavisen skriver at omsetningssvikten var på 67 prosent i mars og at den i april er på 100 prosent.

Hege Strand er daglig leder i Trondheim Lyd. Her foran bedriftens lokaler. Foto: John Berge, Scenemagasinet.no ©


– Dette er en midlertidig hjelp ut mai. Når året er omme finnes vi ikke mer, selv med støtten vi får nå, hevder sier Hege Strand, daglig leder i Trondheim Lyd, overfor Adresseavisen. Strand er fornøyd med hastigheten på vedtaket. Bedriften fikk beskjed om at de får penger bare litt over et døgn etter at søknaden var sendt.
– Men vi har også lånekostnader på en del av utstyret, og de dekker ikke ordningen. Det er vi ikke fornøyd med. Hvis vi hadde fått med skattemessige avskrivning på lån, hadde vi fått 213 000 kroner mer, sier Strand til avisen.
Alle de 42 ansatte, herunder hos søsterbedriften Trondheim Crew, er permitterte. Kun Strand og en annen ansatt jobber i halv stilling.
PS! Andre lyd-, -lys og bildefirma som har fått støtte er blant annet disse:

Les også:
http://scenemagasinet.no/trondheim-lyd-sjefen-foler-seg-lurt/
http://scenemagasinet.no/ingen-konserter-for-tidligst-i-september/

John Berge er fra Kristiansund og har drevet med musikk siden tenårene. Han har bakgrunn fra medier som Tidens Krav, NTB, Dagsavisen, Dagbladet, Aftenposten, NRK, med flere. Du kan kontakte ham på telefon 975 99 007 eller e-post her.

Annonse

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev omtrent to ganger i måneden.

juli 2024
M T O T F L S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Facebook

populær