NYTT UTSTYR

Trondheim Spektrum valgte NEXO

Trond Sørensen, avdelingsleder installasjon hos Bright Norway AS (t.v.) og prosjektleder Espen Johannessen fra Trondheim Spektrum (t.h.). Foto: Bright Norway AS.

Bright Norway AS stakk av med seieren i anbudskonkurransen. De skal levere Yamaha Corporations sitt NEXO GEO-system.

– Omforent tidsplan nå er å ha dette ferdig hengende og overlevert innen jul. Altså i god tid før håndball EM startet 9. januar 2020, forteller Trond Sørensen, som er avdelingsleder installasjon hos Bright Norway AS, til SCENEMAGASINET.no.

ANNONSE FRA BOSE:

Nylig var det kontraktsmøte i Trondheim Spektrum.

Totalverdi på leveransen er ca. 3,6 millioner kroner, opplyser Sørensen.

Løsningene fra de to andre tilbyderne som ble invitert til forhandlinger var basert på henholdsvis Adamson S7-serie (Siv Ing Benum AS) og L-Acoustics ARCS A15-serie (Presentation Data AS). Det ble også gitt tilbud fra Audiens Norge AS, Trondheim Lyd AS, Rubicon AS og Avon Lyd AS, som ikke nådde opp.

LES OGSÅ:

Melodi Grand Prix-finalen skal holdes i Trondheim Spektrum

Bård Støfringsdal, akustikk spesialist i COWI AS. Foto: John Berge, Scenemagasinet.no ©

Bård Støfringsdal, sivilingeniør og fagleder innen akustikk hos COWI AS, var rådgiver for Trondheim Spektrum på innkjøpet.

Trondheim Spektrum, november 2019. Foto: Bright Norway AS.

Fra konkurransegrunnlaget heter det at «det nye lydanlegget primært skal være designet med tanke på store håndballkamper. Hallen skal benyttes som kamparena under Euro 2020 – håndball-EM for kvinner og menn. Under EM vil hallen få en publikumskapasitet på bortimot 9.000 tilskuere. Dette stiller store krav til lydanlegget, både når det gjelder gjengivelse av tale med god taleoppfattelse og avspilling av musikk for å skape stemning under kampene. Det skal i tillegg til hovedhøyttalerflater leveres subbass-grupper for å kunne gi en fullverdig gjengivelse av musikk under kamper.»

Hallen skal i tillegg kunne benyttes til et bredt spekter av arrangementer, som messer, konserter med internasjonale artister, og som trenings- og kamparena for håndball med hallen oppdelt i fire med nedsenkbare delevegger.

Lydanlegget skal kunne sonedeles slik at det kan brukes for kamper og treninger både som full hall og når hallen er delt i 4. Deler av høyttalersystemet skal også kunne benyttes som fyll-høyttalere under store konserter. For dekning av publikumstribuner vil det bli installert et system bestående av 10 hovedarrayer pluss fyllhøyttalere.

Trondheim Spektrum, november 2019. Foto: Bright Norway AS.

Høyttalerne som ble valgt er:
50 stk. NEXO GEO S1230ST
20 stk. NEXO GEO S1210ST
20 stk. NEXO LS18 subwoofere

NEXO Geo S12-ST er en stadion-variant som NEXO har hatt stor suksess med rundt om i verden i de senere årene.

Dermed kan det franske selskapet NEXO – og eieren Yamaha – notere seg nok et referanseanlegg.

I innsalgsbrosjyren fra Bright nevnes Ethiad Manchester Arena (Manchester City Football Club) og 02 Arena Praha.

Under sistnevnte sted arrangerte Yamaha nettopp sin System Designer Conference, som dekkes behørig i nr. 8-2019 av SCENEMAGASINET, da vi var invitert med på konferansen.

Mer informasjon om Trondheim Spektrum-leveransen i nr. 8-2019 av SCENEMAGASINET (desember-januarutgaven.)

ANNONSE
ANNONSE
John Berge John Berge

Du vil kanskje også like