ARRANGEMENT

TV-program om Knut Reiersruds 40 år som musikant førte til nytt livealbum

«40 år i blå dress» er tittelen på programmet som NRK 2 sender førstkommende søndag, og viet Knut Reiersrud. Foto: Gitte Johannessen / NTB,

Bluesikonet Knut Reiersrud gjorde sin første profesjonelle spillejobb på legendariske Club 7 for 40 år siden. Det går ikke upåaktet hen.

Søndag 16. juni 2019 sender NRK 2 programmet «40 år i blå dress – Knut Reiersrud jubilerer».

ANNONSE FRA BOSE:

I omtalen beskrives Reiersrud som «en bauta i norsk musikkliv», der han i disse fire tiårene som artist har utviklet et helt eget uttrykk med elementer fra mange musikkformer. «Han har en egen evne til alltid å være relevant, overraskende og nyskapende», heter det videre fra NRK.

Det var filmfotografen Odd Geir Sæter som fikk ideen til å dokumentere Knut Reiersrud Band gjennom å ta opp februarkonserten deres på Røverstaden – som altså er der Club 7 tidligere lå i hovedstaden.

Gjennom sitt arbeid med Prince- og Cohen-hyllestkonsertene i regi av Christer Falck hadde Sæter ifølge en pressemelding opparbeidet seg et sterkt ønske om å dokumentere det han hevder er en «Reiersrud-nerve» som ikke høres på studioopptak.

Resultatet av opptakene var så bra at det også ble bestemt at det også burde bli liveplate. Den slippes denne uken – samme måned som hans første spillejobb i 1979, omtalt slik:

Knut Reiersrud består foruten ham selv av David Wallumrød (f.v.) på keyboards og vokal, trommeslager Andreas Bye, Bjørn Holm på gitar, vokal og Nikolai Hængsle på bass og vokal. Foto: Per-Arne Ellefsen.

«Konserten i juni 1979 var en slik suksess at klubben ansatte han som redningsplanke når band meldte forfall eller rett og slett uteble. Knut kunne alltids finne folk, og han hadde hundrevis av blueslåter i det 18 år gamle hodet».

– Bluesmusikken er så gammel at den er forbi gubbete. For 100 år siden bød den på fullstendig revolusjon, dette var første musikken der folk sang om seg selv. Det ga en sprengkraft som varer, har Reiersrud sagt til NTB.

I tillegg til liveopptakene vil NRK-seerne også møte Reiersrud i samtale med Arild Erikstad. (NTB)

PS: Programmet kan sees her når det legges ut.

 

«LIFE – Live At Røverstaden» er tittelen på Knut Reiersruds nye liveplate, spilt inn i februar på Røverstaden, ogs om nå slippes som hans livs første proffe spillejobb på Club 7 for 40 år siden.

 

ANNONSE
ANNONSE
Gitte Johannessen Gitte Johannessen

Du vil kanskje også like