Se oss i sosialt media

MANAGEMENT

Tysk konsert- og festivalgigant sikrer seg aksjemajoritet i nok et norsk musikkbransjeselskap

Publisert

den

Nok et norsk musikkbransjeselskap er snappet opp av en av de internasjonale arrangørgigantene. Det er tyske FKP Scorpio som har kjøpt seg inn i Nordic Live.

Nordic Live ble stiftet i 2017 av Erica Leypoldt, Kim Nordbæk, Ottar Schanke Eikum og Joël Schwalenstöcker, og representerer i dag over 60 norske og nordiske artister med stornavn som Gabrielle, Alan Walker, Kurt Nilsen, Ina Wroldsen, Julie Bergan, Violet Road og Ruben.
Etter å ha gått inn i norske Goldstar i 2017, har den tyske konsert- og festivalarrangøren nå sikret seg aksjemajoritet i Nordic Live. De driver i dag under navnet FKP Scorpio også i Norge.
Det norske byrået vil inngå i en nordisk plattform med Sverige, Danmark og Finland, heter det i pressemeldingen.

– Vi har fått til veldig mye på bare tre år, og har gjort ting på vår måte i en bransje som har gått fra å være lokal til global på veldig kort tid. Flere andre konsolideringer har økt fokuset på internasjonal posisjonering, uttaler Ottar Schanke Eikum og sier man har hatt et tydelig mål om å «finne en sterk partner».
Håpet er at det både blir flere konserter i Norge, og «at norske artister skal få muligheten utenfor landets grenser», heter det videre fra Nordic Live.
Mens FKP Scorpio er majoritetseier, er det fortsatt norske eierandeler.
Hva navnet blir i Norge er ikke avklart eller bestemt.

Det tyske selskapet, stiftet i 1990 med Folkert Koopmans som drivkraft, regnes som en av Europas ledende festival- og konsertarrangører med kontorer i foreløpig ti land. Nå satses det i Nord-Europa og Skandinavia, ifølge Pollstar.
Blant annet arrangerte Koopmans og co. mange av Ed Sheerans konserter på britens rekordsettende «Divide»-turné. (NTB)


Alan Walker (bildet) er sammen med Kurt Nilsen, Gabrielle, Ina Wroldsen, Julie Bergan, Violet Road og Ruben i stallen til Nordic Live. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix.


 

Annonse

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev omtrent to ganger i måneden.

mars 2024
M T O T F L S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Facebook

populær