MANAGEMENT

Tysk konsert- og festivalgigant sikrer seg aksjemajoritet i nok et norsk musikkbransjeselskap

Med sjefen selv: Nordic Live blir FKP Scorpio. F.v. Erica Leypoldt, Eivind Fadnes, Folkert Koopmans (FKP Scorpio), Joël Schwalenstöcker, Pia Litleskare, Mari Fjeld, Freddie de Wall (FKP Scorpio), Ottar Schanke Eikum, Nicolai Sten Jørgensen og Linn Thomassen. Foto: Einar Aslaksen.

Nok et norsk musikkbransjeselskap er snappet opp av en av de internasjonale arrangørgigantene. Det er tyske FKP Scorpio som har kjøpt seg inn i Nordic Live.

Nordic Live ble stiftet i 2017 av Erica Leypoldt, Kim Nordbæk, Ottar Schanke Eikum og Joël Schwalenstöcker, og representerer i dag over 60 norske og nordiske artister med stornavn som Gabrielle, Alan Walker, Kurt Nilsen, Ina Wroldsen, Julie Bergan, Violet Road og Ruben.

ANNONSE FRA BOSE:

Etter å ha gått inn i norske Goldstar i 2017, har den tyske konsert- og festivalarrangøren nå sikret seg aksjemajoritet i Nordic Live. De driver i dag under navnet FKP Scorpio også i Norge.

Det norske byrået vil inngå i en nordisk plattform med Sverige, Danmark og Finland, heter det i pressemeldingen.

– Vi har fått til veldig mye på bare tre år, og har gjort ting på vår måte i en bransje som har gått fra å være lokal til global på veldig kort tid. Flere andre konsolideringer har økt fokuset på internasjonal posisjonering, uttaler Ottar Schanke Eikum og sier man har hatt et tydelig mål om å «finne en sterk partner».

Håpet er at det både blir flere konserter i Norge, og «at norske artister skal få muligheten utenfor landets grenser», heter det videre fra Nordic Live.

Mens FKP Scorpio er majoritetseier, er det fortsatt norske eierandeler.

Hva navnet blir i Norge er ikke avklart eller bestemt.

Det tyske selskapet, stiftet i 1990 med Folkert Koopmans som drivkraft, regnes som en av Europas ledende festival- og konsertarrangører med kontorer i foreløpig ti land. Nå satses det i Nord-Europa og Skandinavia, ifølge Pollstar.

Blant annet arrangerte Koopmans og co. mange av Ed Sheerans konserter på britens rekordsettende «Divide»-turné. (NTB)


Alan Walker (bildet) er sammen med Kurt Nilsen, Gabrielle, Ina Wroldsen, Julie Bergan, Violet Road og Ruben i stallen til Nordic Live. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix.

 

ANNONSE
ANNONSE
Gitte Johannessen Gitte Johannessen

Du vil kanskje også like