ARRANGEMENT, BRANSJEORGANISASJON

Utesteder må betale for DJ-jobber, krever bransjeorganisasjoner

Utestedet Blå i Oslo har hatt artister til å spille gratis hos dem den siste tiden. Her er Bjørn Eidsvåg i aksjon på utestedet ved Akerselva for noen uker siden. Om han fikk betalt, er uvisst. Illustrasjonsfoto: Joanne Brynildsen Sørheim / NTB scanpix.

Artistorganisasjoner misliker at utesteder sier ja takk til DJ- og artistopptredener uten å betale for dem.

– Vi er ikke noe glad i praksisen hvor arrangører sparer penger på å ikke betale, selv om vi har forståelse for at mange sliter. DJ-er er også profesjonelle aktører som skal ha betalt for å gjøre en jobb, sier daglig Marius Øvrebø-Engemoen i GramArt, som er interesseorganisasjon for artister, til Klassekampen.

ANNONSE FRA BOSE:

Også kunstnerorganisasjonen Creo reagerer på at utesteder har DJ-er og artister på scenen uten å betale dem noe. Hun mener det er et økende problem at artister ikke får betalt.

– Creos utgangspunkt er at alle musikere skal honoreres for jobben de utfører, på lik linje med andre yrkesgrupper. Før og etter korona, skriver kommunikasjonsansvarlig Linda Karoline Ringstad.

Deler av bygningen hvor Blå holder til. Arkivfoto: Scanpix.

Konsertstedet Blå i Oslo er blant dem som har hatt artister til å spille uten å betale til dem. Daglig leder Nils Brynildsen Sandegren sier de ikke har råd til å betale dem.

– Vi har ikke bedt noen om å spille gratis, men noen artister har redusert hyra eller sagt fra seg hyra for å holde sjappa i live. Det setter vi umåtelig pris på. På lang sikt blir det vanskelig å være artist hvis alle stedene går nedenom, sier han til Klassekampen. (NTB)

Nils Brynildsen Sandegren i aksjon som DJ. Foto: Privat/Facebook.

Les også:

Blå rock med bedre lyd

ANNONSE
ANNONSE
NTB NTB

Du vil kanskje også like