NYBYGG

Volda kan få nytt kulturhus

Slik kan det nye huset se ut inne på området til Høyskolen i Volda. I skissene er det nye mediebygget plassert mellom Berte Kanutte- og Hans Strøm-huset. Illustrasjon: Bakken Plan

Planene for et nytt mediebygg i Volda skrider frem. Ideen er at bygget skal huse kulturhus og kino i et nytt mediebygg inne på Høyskolen i Volda sitt område.

Nå har kommunestyret i Volda bevilget 250.000 kroner til dekning av utgifter kommunen vil ha prosjekteringsfasen og for å få frem beslutningsgrunnlag for om kommunen kan gå videre med prosjektet mot endeleg realisering, melder Nernet.

ANNONSE FRA BOSE:

Forslaget ble enstemmig vedtatt av kommunestyret torsdag 28. september 2017.

Det er Høyskolen i Voldas som ivrer for bygget og vil ha med kommune. Kommunen får konsertsal/kulturhus/ny kino, mens skolen får mediebygg/fasiliteter. Ideen er at kommunen skal dekke ca en tredjedel av byggekostnadene.

– Jeg er sterkt for en slik løsing. For det er ingen andre muligheter for kommunen. Vi får en vinn-vinn situasjon, sa Volda-ordfører Jørgen Amdam til lokalpressen i 2016.

Det er altså snakk om eit nytt bygg med kinosal og kultursal, i tillegg til undervisningslokaler for mediefag og Aasen-huset som etter planen skal bli til ein kunnskapspark. En ny idrettshall står også på skolens ønskeliste.

ANNONSE
ANNONSE
Si din mening om denne artikkelen

kommentarer

Powered by Facebook Comments

Du vil kanskje også like