Se oss i sosialt media

NYTT UTSTYR

10-årsjubilanten PTZ

Publisert

den

PTZ-jubileeet markerer en nostalgisk reise med teknologi som siden starten har gått i bresjen for innovasjon, mener Panasonic.

«Panasonic har levert kameraer og pan-tilt-hoder i mange år. Det var gjennom denne kunnskapen at vi utviklet og lanserte et produkt som integrerte en linse, et kamera og et pan-tilt-hode,» forteller Kazu Masamura, produktplanlegger for Media Entertainment Business Division.
«Over tid har erfaringene våre kun blitt bedre, og vi mener kundenes behov skal være med på å forme retningen til innovasjonen vår. Vi har utfordret oss selv kontinuerlig og utviklet bedre produkter underveis. Som et resultat av dette er jeg av den oppfatning at Panasonics fjernstyrte kameraserie i dag er kameraer som er utviklet av kundene våre.»

Reisen mot Panasonics nåværende PTZ-kamerakolleksjon begynte i 1999, da Panasonic først introduserte det tradisjonelle bokskameraet og fjernstyrt pan-tilthode-løsning med AW-E600 og AW-PH300.
Disse kameraene ble utrolig populære i studioer og auditorier rundt om i verden, med en etterspørsel som oppmuntret til ytterligere innovasjon. Selv om disse kameraene kunne tilby en god bildekvalitet for sin tid, var videreutviklingen mot en multifunksjonsløsning den åpenbare veien å gå for å forbedre kamerafunksjonene.

AW-UE130.


Dette førte til introduksjonen av AW-HE100, med viktige funksjoner, blant annet den jevne pan-tilt-ytelsen og direkte RS422-kontroll, sammen med HD/SD-videofunksjoner og ergonomisk design.
Suksessen holdt frem, og HE100 ble det første integrerte PTZ-kameraet som ble brukt i realityshowet Big Brother, som ble filmet i Spania. Neste ledd i utviklingen av serien var utviklingen av små dome-kameraer. AW-HE10 ble i 2010 sluppet på markedet med modeller i både HDMI og HD-SDI, som støttet IP- og seriekontroll. Dette gjorde at kameraene var velegnet for videokonferanser, dokumentert av integreringen av 17 HE50s og 94 profesjonelle skjermer på University of Hawaii for å støtte fjernundervisning grunnet de geografiske begrensningene på øya.

AW-UE150 i aksjon i Verona.


AW-HE100 ble innen 2011 oppgradert av AW-HE120, som hadde et design som var 60 % mindre og lettere, med samme IP-tilkobling for HE50. Den nye vifteløse designen innebar at bruken av PTZ-kameraet også begynte å spre seg til ulike markeder over hele verden, blant annet til parlamenter og rettssaler som krever at støyforstyrrelsene under filming er minimale. For å møte denne økende etterspørselen introduserte Panasonic også HE120 i svart-hvitt, en funksjon som har blitt vanlig i modeller per dags dato.
Oppfølgeren til denne modellen var AW-HE60, som ble introdusert i 2012. Dette kameraet støttet 1080/50p-video og var innovativt med sitt samtidige bilderesultat og -kontroll over IP. Disse funksjonene ble avgjørende for PTZ-kameraets suksess, og det ble snart funnet i en rekke fix-rig-dokumentarer, for eksempel The Secret Life og BAFTA Award-vinner-serien Education, og i utviklingen av pleiesimuleringsområder på to campuser i Australia.
For å prøve seg på nye markeder ble AW-HE2 også introdusert som et rimelig, fastmontert HD-kamera som støttet panorering, tilting og zoomkontroll gjennom bildebeskjæring. På grunn av allsidigheten og den høye bildekvaliteten ble det en populær ny teknologi i organisasjoner med lavere budsjett, med Huddersfield University som installerte mer enn 250 kameraer totalt, for å støtte opptak av forelesninger. Den neste store utviklingen innen PTZ- teknologi kom da AW-HE40 og AW-HE130 og markerte de nyeste oppgraderingene av HE60- og HE120-teknologiene.

AW-UE70.


Særlig disse nye modellene gjorde PTZ-installasjonen enklere, med PoE + ekstra kraft, kontroll og video over en enkel CAT5-kabel.
Lanseringen av AW-UE70 brakte i 2016 verdens første UHD PTZ-kamera ut på markedet. Som en årsak til dette bredde PTZ-serien ut på markedet for live-arrangementer, og støttet direktesendt e-sport og ble brukt til å spille inn Disneys Broadway-hits i 4K. Disney lyktes i å matche bildene til UE70 med både VariCam LT- og AK-3000-livesystemkamera, noe som demonstrerer bildekvaliteten til PTZ-kameraer.
Videreutviklingen av produkter har også støttet den markedsledende posisjonen vi har i denne bransjen, med første IP65-rangerte utendørs PTZ-kamera i AW-HR140 og samarbeid med KST-Moschkau som støtter utendørs kamerahus for dome-PTZ-kameraer. I tillegg forbedrer den valgfrie oppdateringen av de gjeldende PTZ-kameraene til å støtte NDI | HX det IP-baserte tilbudet.

AW-UE70.


Det nyeste flaggskipet i produktserien er AW-UE150. Dette kameraet kan Panasonic skryte har en rekke verdensnyheter og er første PTZ-kamera som produserer 4K ved 50/60p, og har den bredeste visningsvinkelen for et PTZ-kamera med en bredde på 75,1 grader. I tillegg støtter kameraet 12G og fiberutganger, med HLG/BT.2020-støtte for HDR. UE150 er det første PTZ-kameraet som fungerer med FreeD-protokollen for utvidet virkelighet, noe som betyr at det kan brukes til å støtte utviklingen av virtuelle studioer.

AW-UE150.


 

Tre hovedaspekt

«Når vi utvikler PTZ-kameraene våre, vurderer vi tre nøkkelelementer,» forklarer Munenori-Miyaji, ekstern kameraprosjektleder for Media Entertainment Business Division hos Panasonic.
«For det første leverer vi høy bildekvalitet med naturlig fargegjengivelse for å sikre at fargejusteringsfunksjonene kan sammenlignes med våre flaggskip-studiokameraer. Deretter vurderer vi brukervennligheten, at kameraet gir presise bevegelser og beveger seg jevnt når det er i bruk. Til slutt tilbyr vi sluttbrukerne systemer som redu- serer kostnadene fra arbeidsflyt-innovasjonene våre. Dette kan bety å bytte fra serie- til IP-kontroll, en løsning med én kabel for å gi strøm, video- distribusjon og kontroll via en enkelt CAT5-tilkobling. I tillegg kan den inkludere NDI og fiber, for å bidra til å innlemme ytterligere funksjoner og redusere behovet for en ekstra kabel.»
http://scenemagasinet.no/ptz-er-ti-ar-og-na-kommer-ogsa-8k/
Vil du lese de store, grundige artiklene først av alle? Abonner på den trykte utgaven av magasinet:

Denne artikkelen sto opprinnelig på trykk i nr. 5-2019 av SCENEMAGASINET. Bestill abonnement her og få glede av en rekke fordeler når vi snart lanserer vår nye plusstjeneste!

TIPS OSS! Vil du at vi skal skrive om deg, ditt firma, dine produkter, dine ansatte, dine prosjekter? Vi er avhengig av tips. Send oss et tips her! 

Annonse

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev omtrent to ganger i måneden.

juni 2024
M T O T F L S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Facebook

populær