Se oss i sosialt media

NYTT OM NAVN

ABBA-Björn går i fotsporene til Jean-Michel Jarre

Publisert

den

Björn Ulvaeus skrev ABBA-låttekstene. Nå blir han ny president for en verdensomfattende paraplyorganisasjon for kunstneres rettighetsselskaper.

Den svenske artisten og komponisten overtar vervet som president for CISAC etter synthpioneren Jean-Michel Jarre.
– Jeg har vært heldig nok til å kunne leve godt av mitt virke som låtskriver og artist. Som CISAC-president ser jeg nå frem til å arbeide for neste generasjon med skapere, sier Björn Ulvaeus i en uttalelse, der han også uttrykker «en lidenskapelig tro» på CISACs mål om å sikre bedre, mer rettferdige vilkår for skapere.
Sammen med makker Benny Andersson har han vært en av tidenes mest suksessfulle låtskriverduoer i tillegg til artistvirket i ABBA. Om valget heter det at han tar med seg inn i presidentvervet en god forståelse for kulturnæringen og den internasjonale opphavsrettsforvaltningen som er livsgrunnlaget for kunstnere.
CISAC har 232 medlemsorganisasjoner i 120 land, og representerer over fire millioner opphavere. Her i Norge er organisasjonene Tono, som arbeider for komponister, sangtekstforfattere og deres musikkforlag, og Bono, som gjør tilsvarende for visuelle kunstnere som billedkunstnere og fotografer.
Tono-direktør Cato Strøm har tiltro til den nye presidenten, og skryter også av Jean-Michel Jarres innsats. Tidligere har også Robin Gibb fra Bee Gees hatt vervet.
– Det er viktig for rettighetsorganisasjoner å ha tydelige ledere og fanebærere, gjerne folk som har utmerket seg som kunstnere og skapere selv. Det åpner dører og gir gjennomslagskraft i møte med politikere og beslutningstakere for eksempel i EU og Washington, sier Strøm.

Annonse

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev omtrent to ganger i måneden.

juni 2024
M T O T F L S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Facebook

populær