NYTT OM NAVN

Bransjeveteran er ny Scandec-sjef

Roar Birkeland. Foto: John Berge, PRO AV MAGASINET.no ©

Våren 2020 har et av landets største LLB-firma gjort en stor endring i ledelsen.

Roar Birkeland – som så sent som i 2019 gjorde «comeback» hos Scandec – som leder for den nye lyd- og bilde-avdelingen – har nemlig tatt over som daglig leder for Scandec Systemer AS. Dette skjedde litt under radaren, 1.mars 2020.

ANNONSE FRA BOSE:

Scenemagasinet har visst om dette en god stund, men det var først 11. mai at selskapet offentliggjorde nyheten.

Selskapets hovedaksjonær og styreformann, Knut Øversjøen, fratrådte som daglig leder, men er fortsatt involvert i selskapets drift, melder Scandec. Øversjøen skal spesielt fokusere på Scandecs nye satsing i Sverige. Øversjøen eier 63,81 prosent av Scandec-aksjene via Innblick Invest AS.

Daglig leder Knut Øversjøen i Scandec eier 63 prosent av selskapet via Innblick Invest AS. Foto: John Berge, Scenemagasinet.no ©


Scandec Systemer AS
, som er selskapets fulle navn, har hatt en jevn omsetning på rundt 110 millioner kroner de siste årene, men har fra 2018 skutt i været ytterligere. I 2018 var omsetningen på nærmere 150 millioner kroner, og i 2019 var den, etter det Scenemagasinet.no kjenner til, enda bedre. I pressemeldingen nevnes «solid vekst i 2019». De offisielle regnskapstallene er ikke offentliggjort ennå.

– Scandec Systemer har over de siste årene hatt en betydelig vekst innenfor sine kjerneområder, og det er med stor entusiasme og fremtidstro jeg nå overlater stafettpinnen videre til Roar, som har en betydelig erfaring både fra bransjen og ledererfaring fra ulike virksomheter, uttaler Knut Øversjøen i en pressemelding.

Øversjøen sier at han «tror og vet at både kunder og leverandører vil merke en styrket tilstedeværelse fra Scandec Systemer i markedet fremover.»

 

Roar Birkeland. Foto: Scandec.

Roar Birkeland (f. 1968) har ledererfaring fra blant annet Sørensen & Balchen (BilXtra), Bosch Security Systems, Blaupunkt og ADI.

Birkeland har også vært i Scandec Systemer i rollen som selger fra 1991 til 1997.

Ifølge pressemeldingen gleder han seg til å ta fatt på oppgaven som daglig leder.

I et lengre portrettintervju med Scenemagasinet – som du kan lese nedenfor – sa Birkeland dette i 2019:

– Å være tilbake hos Scandec er som å komme hjem. Det ble akkurat det jeg håpet på. De ansatte her har kompetansen. Jeg vil gjerne bidra til å utvikle en enda bedre salgsstruktur.

Roar Birkeland – i musikkens tjeneste

Scandec rundet 35 år i 2019. Les mer om dette her:

Over 130 var med på Scandecs 35-årsdag

ANNONSE
ANNONSE
John Berge John Berge

Du vil kanskje også like