Se oss i sosialt media

LEVERANDØR

Ambisonic på vei inn i Norge

Publisert

den

Med sin deltakelse på LLB 2019-messen signaliserer svenske Ambisonic at de har ambisjoner på det norske markedet. Det tyske høyttalermerket Kling & Freitag er deres prioriterte satsingsområde.

– Hvordan vi i praksis skal gå frem i Norge vil vi fortelle under LLB-messen, forteller Joseph Persson (34) hos Ambisonic til Scenemagasinet.no.
Persson har mange års erfaring som lydtekniker i Sverige, og begynte etterhvert med installasjoner og salg.
I 2016 startet han som importør av 64 Audio-merket med sine øretilpassede hodetelefoner og i 2017 ble han forhandler av Kling & Freitag.
Hos konserthus i mellom-Europa og i Asia ser man mange Kling & Freitag-installasjone, forteller Persson.

– Men det svenske markedet har vært mettet med andre merker, mener han.
– Mange er også «merkebundet», de velger et navn som det føles trygt for dem å velge. Kling & Freitag har vært på markedet i Norden, men ikke blitt opparbeidet. Mange har ikke sett det på veldig lenge, så at det nå er tilbake, legges merke til i Sverige. Vi ser at det er et markedet for det i Norge, og vi har allerede snakket med potensielle kunder, forteller Ambisonics daglige leder.
Noen av de dominerende PA-høyttalere i Sverige er franske L-Acoustic, tyske d&b audiotechnik, samt Adamson og Martin Audio.
Joseph Persson sier at dessverre, for mange på det svenske markedet, er det lett å si at «her kommer enda en svart boks med papp og magnet». Man ser på høyttalerne som en funksjonlitetsboks, uten å tenke på lyden. Fordi mange mener at «alt låter bra».
– Det stemmer heller ikke og er et dårlig argument. Vi merker det når vi sammenligner, sier Ambisonic-gründeren.
– Så Kling & Freitag er bedre ennn de andre merkene?
– Vi lar kunden avgjøre det. Jeg har reist rundt med flere høyttalermerker. Jeg er ikke interessert i å selge en høyttalere. Jeg vil gi teknikerne et verktøy som er morsomt å jobbe med musikk, og det er bedre med Kling & Freitag enn med de andre merkene.
– Veldig mange sier det samme som deg når de snakker om sitt merke.
– Det som gjør det interessant er – det vi merker som er kult – er reaksjonene fra folk, at det er bra saker. At man kjenner en stolthet over det man eier. Arnold Lindberg, en turnerende tekniker, sa at Kling & Freitag var den beste PA han noensinne har hørt.

– Hvordan er det å starte egen bedrift?
– Det har vært morsomt og krevende. Drivkraften for oss begge, meg og David Gunnardo, er at det skal være moro.
– Og nå ser du frem til LLB-messen?
– Ja, det pleide å være forumet for salg, men slik er det ikke på messene i Sverige. Det er en måte å komme i kontakt med oss og stille spørsmål. Hvorfor velge Kling & Freitag? Det lurer mange på. Og det vil vi være der for å svare på.

Fra en Göteborgs Symfoniker-konsert i Scandinavium i Göteborg med brukav Kling & Freitag line array. Foto: Ambisonic.Mer om LLB-messen, som foregår 6. til 8. mars 2019, i Telenor Arena, her:
http://scenemagasinet.no/na-kan-publikum-melde-seg-pa-llb/

Annonse

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev omtrent to ganger i måneden.

september 2022
M T O T F L S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Facebook

populær