Se oss i sosialt media

LEVERANDØR

Ambisonic på vei inn i Norge

Avatar photo

Publisert

den

Med sin deltakelse på LLB 2019-messen signaliserer svenske Ambisonic at de har ambisjoner på det norske markedet. Det tyske høyttalermerket Kling & Freitag er deres prioriterte satsingsområde.

– Hvordan vi i praksis skal gå frem i Norge vil vi fortelle under LLB-messen, forteller Joseph Persson (34) hos Ambisonic til Scenemagasinet.no.
Persson har mange års erfaring som lydtekniker i Sverige, og begynte etterhvert med installasjoner og salg.
I 2016 startet han som importør av 64 Audio-merket med sine øretilpassede hodetelefoner og i 2017 ble han forhandler av Kling & Freitag.
Hos konserthus i mellom-Europa og i Asia ser man mange Kling & Freitag-installasjone, forteller Persson.

– Men det svenske markedet har vært mettet med andre merker, mener han.
– Mange er også «merkebundet», de velger et navn som det føles trygt for dem å velge. Kling & Freitag har vært på markedet i Norden, men ikke blitt opparbeidet. Mange har ikke sett det på veldig lenge, så at det nå er tilbake, legges merke til i Sverige. Vi ser at det er et markedet for det i Norge, og vi har allerede snakket med potensielle kunder, forteller Ambisonics daglige leder.
Noen av de dominerende PA-høyttalere i Sverige er franske L-Acoustic, tyske d&b audiotechnik, samt Adamson og Martin Audio.
Joseph Persson sier at dessverre, for mange på det svenske markedet, er det lett å si at «her kommer enda en svart boks med papp og magnet». Man ser på høyttalerne som en funksjonlitetsboks, uten å tenke på lyden. Fordi mange mener at «alt låter bra».
– Det stemmer heller ikke og er et dårlig argument. Vi merker det når vi sammenligner, sier Ambisonic-gründeren.
– Så Kling & Freitag er bedre ennn de andre merkene?
– Vi lar kunden avgjøre det. Jeg har reist rundt med flere høyttalermerker. Jeg er ikke interessert i å selge en høyttalere. Jeg vil gi teknikerne et verktøy som er morsomt å jobbe med musikk, og det er bedre med Kling & Freitag enn med de andre merkene.
– Veldig mange sier det samme som deg når de snakker om sitt merke.
– Det som gjør det interessant er – det vi merker som er kult – er reaksjonene fra folk, at det er bra saker. At man kjenner en stolthet over det man eier. Arnold Lindberg, en turnerende tekniker, sa at Kling & Freitag var den beste PA han noensinne har hørt.

– Hvordan er det å starte egen bedrift?
– Det har vært morsomt og krevende. Drivkraften for oss begge, meg og David Gunnardo, er at det skal være moro.
– Og nå ser du frem til LLB-messen?
– Ja, det pleide å være forumet for salg, men slik er det ikke på messene i Sverige. Det er en måte å komme i kontakt med oss og stille spørsmål. Hvorfor velge Kling & Freitag? Det lurer mange på. Og det vil vi være der for å svare på.

Fra en Göteborgs Symfoniker-konsert i Scandinavium i Göteborg med brukav Kling & Freitag line array. Foto: Ambisonic.Mer om LLB-messen, som foregår 6. til 8. mars 2019, i Telenor Arena, her:
http://scenemagasinet.no/na-kan-publikum-melde-seg-pa-llb/

John Berge er fra Kristiansund og har drevet med musikk siden tenårene. Han har bakgrunn fra medier som Tidens Krav, NTB, Dagsavisen, Dagbladet, Aftenposten, NRK, med flere. Du kan kontakte ham på telefon 975 99 007 eller e-post her.

Annonse

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev omtrent to ganger i måneden.

mars 2023
M T O T F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Facebook

populær