Se oss i sosialt media

LEVERANDØR

Nordmenn valfarter til ISE og Leteng gleder seg til rockeparty sammen med kundene

Avatar photo

Publisert

den

For tiende år på rad inviterer Leteng til bransjefest under Integrated Systems Europe-messen. – ISE er den store møteplassen for AV-bransjen, fastslår produkt- og markedssjef Øyvind Jacobsen i Leteng.

Integrated Systems Europe (ISE) er verdens største messe for AV- og systemintegratorer.
2019-utgaven vil trolig samle over 1.300 utstillere og ha rundt 80.000 messegjester, som gjør dette til den største ISE-messen i historien.
Og nordmenn dominerer.
Ifølge Jacobsen er nordmenn blant de mest høyest deltakerandel utifra landenes befolkningsstørrelse, og er ofte på topp 5-6-7.
Fra Norge var det i 2018 i alt 1.005 besøkende av totalt 80.000. Leteng hadde standrunder med ca 300 av disse.
Årets messe foregår i RAI-messehallene i Amsterdam i Nederland fra 5. til 8. februar 2019.

Produkt- og markedssjef Øyvind Jacobsen i Leteng. Foto: Leteng.


– Kan du si litt om viktigheten av ISE og hvorfor reiser så mange fra Norge ned dit?
– Da messen kom til Europa for elleve-tolv år siden ble det enklere å reise for det norske publikummet, som før måtte dra til InfoComm i USA, sier Jacobsen.
ISE – Integrated Systems Europe er et initiativ fra InfoComm, nå Avixa. Messen hadde sin spede oppstart i 2004 i Geneva med 120 utstillere og 3.500 besøkende. ISE har vokst jevnt i alle år. CEDIA-messen er i dag også en del av ISE.
Det er lett å forstå at ISE er blitt den ene store møteplassen for AV-bransjen. Alt som kan krype og gå av små og store leverandører er der.

– Hva kan du si om trendene messedeltakeren vil få innblikk i under ISE 2019?
– Bortsett fra konkrete teknologier med standarder, flate skjermer, touch, A/V over IP, 8K osv. håper og tror jeg at man har fokus på gode løsninger hvor brukerne og ikke minst miljøet er satt i høysetet. Smartere bygg med bruk av AI og big data, videokonferanse og enklere møteplasser.
– Hva med 8K og HDMI 2.1?
– 8K blir garantert vist frem, men bransjen driver fortsatt og implementerer 4K med alle de utfordringene det medføre i signaldistribusjonen. Vi vet av erfaring at konsumentfroduktene tidligere får funksjonalitet og teknologi som proffproduktene får senere. Proffdelen handler om stabilitet og enkelhet, så vi ønsker å holde igjen på noe av dette i startfasen, svarer Jacobsen.

Leteng på sin side sender sju mann nedover til ISE 2019, og Øyvind Jacobsen & Co. kan da treffes på standene til sine leverandører igjen, eksempelvis hovedleverandøren – Kramer Electronics, samt hos Yamaha, Sharp og LD Systems, med flere.
– Jeg vil anbefale norske besøkende å besøke LeGrand for å se på nye videokonferanseløsninger fra Vaddio og Kramer Electronics for nyheter på VIA (enklere møterom) og ikke minst Kramer Network 2.0.

Fra da Unni Wilhelmsen besøkte Leteng-festen.
– Og så må vi snakke om «party»!
– Ja! Vi har mange kunder fra sør til nord i Norge, så denne festen er en liten takk tilbake for samarbeidet gjennom hele året. Det er fint med sosial happening. Det blir både mat, drikke og underholdning.

Leteng-tradisjonen startet i det små med restaurantbesøk fra 2008, før firmaet tok det et steg videre i 2012 med artister og helaften.
Da er det Hardrock Café i Amsterdam som har vært det faste tilholdssstedet.
Leteng inviterer da gjerne norske artister ned. I år er det med Ledfoot, som også var med i 2013, forteller Letengs ISE-promotør. Tidligere har Leteng flydd inn Trang Fødsel, Anne Grethe Preus, Skotten, Unni Wilhelmsen og HardCore Trubadours med Kee Marcello og Diesel Dahl.
Leteng-festen er svært populær. Det er som regel alltid flere påmeldte enn det er plass til. Også i 2019 er det «overbooket». Arrangementet har fått en fin status og mange vil med, forteller Jacobsen. Ventelisten er også fylt opp til randen. Plassen er begrenset.

– Det er veldig hyggelig å kunne levere en litt rocka kveld når bransjen er i utlandet. Dette er en norsk kveld hvor praten i all hovedsak går på norsk, noe mange setter pris på etter lange messedager hvor man hele tiden stotrer seg frem på engelsk. Et sted hvor man møter bransjekolleger fra Norge og et knippe av Letengs leverandører.
– Hva med konkurrentene til Leteng – er de velkomne?
– Hehe, vi er gode kolleger i bransjen, men dette arrangementet er i all hovedsak for våre forhandlere, og noen av våre leverandører.

PS: I 2021 flytter ISE til messhallene Gran Via i Barcelona i Spania. Datoene er 2. til 5. februar. Det er bare å huke av i kalenderen!

John Berge er fra Kristiansund og har drevet med musikk siden tenårene. Han har bakgrunn fra medier som Tidens Krav, NTB, Dagsavisen, Dagbladet, Aftenposten, NRK, med flere. Du kan kontakte ham på telefon 975 99 007 eller e-post her.

Annonse

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev omtrent to ganger i måneden.

mai 2023
M T O T F L S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Facebook

populær