Se oss i sosialt media

DRIFT

Andre sesong med bedre lyd hos Foynhagen

Publisert

den

Bakgården Foynhagen er blitt et svært populært sommerutested i Tønsberg, men støyen var for høy, mente naboene. Hva gjorde de for å løse problemet?

Årets sesong, den femte i rekken, startet 4. mai 2019, og daglig leder Jon Terje Johnsen & Co. i Foynhaven AS kjørte i gang med et tettpakket sommerprogram.
Blant årets artister: Loveshack, Ina Wroldsen, Jon Niklas Rønning, Lissie, De Lillos, Eva Weel Skram, The September When, Thomas Dybdahl … osv.
Dere skjønner tegningen.
Til Foynhagen i Tønsberg kommer så å si «alle».

daglig leder Jon Terje Johnsen & Co. i Foynhaven AS. Foto: Foynhaven.

– Det har vært en veldig suksess, sier Johnsen til Scenemagasinet.
– Bygningene rundt gjør det lunt og vi har seilduktak, så selv en styrtregnværesdag kan man stå tørrskodd på utendørskonsert.
Foynhagen har nå en lengre leieavtale med Bary AS.

Fra en Foynhagen-konsert. Foto: Foynhagen. (Gjengitt med tillatelse.)

Forskjellige PA-er – inkludert løsninger med delay-systemer har vært forsøkt tidligere år for å holde støyspredningen til et minimum – men uten å lykkes.
– PA-en kaster ikke lyden så langt utenfor. Man merker markant forskjell. Vi fikk endel klager på det gamle oppsettet og måtte ta det på alvor. Det er mange konserter i løpet av sommersesongen, og det er flere leilighets-bygg i nærheten, opplyser Johnsen.
I 2018 ble arrangøren oppmerksom på mulighetene som finnes med Martin Audio MLA Compact.

Fra en Foynhagen-konsert. Foto: Foynhagen. (Gjengitt med tillatelse.)

Inspirert av blant annet den meget vellykkede løsningen for konsertene i Hyde Park i London, hvor de holder et maximalt nivå «off-site» til 75 dB (A), gikk Spekter AS til innkjøp av MLA Compact – blant annet tanke på bruk i Foynhagen.
Assistert av Atendi med design og kalkulering av konsertarena og reduksjon utenfor, ble resultatene meget gode, opplyser Lorry Kristiansen, Lyd & AV-ansvarlig hos Atendi.
MLA Compact-systemet er basert på åtte bokser i hvert array, samt fire stykker MLX-subber.

Fra en Foynhagen-konsert. Foto: Foynhagen. (Gjengitt med tillatelse.)

For å komplettere systemet ble tolv stykker LE100 monitorer fra Martin Audio, mikrofoner fra Sennheiser og Shure, DI-bokser fra Switchcraft og en Midas Pro 2C FOH-mixer levert.
Martin Audio sin MLA-teknologi fikk igjen bevist sin styrke ved å levere en lik opplevelse for hele publikum, samtidig som det reduserer støylekkasjen i områdene rundt til akseptable nivåer, mener Atendi.

Fra en Foynhagen-konsert. Foto: Foynhagen. (Gjengitt med tillatelse.)

Fra en Foynhagen-konsert. Foto: Foynhagen. (Gjengitt med tillatelse.)

(Denne artikkelen sto opprinnelig på trykk i nr. 4-2019 av SCENEMAGASINET. Bestill abonnement her.)

TIPS OSS! Vil du at vi skal skrive om deg, ditt firma, dine produkter, dine ansatte, dine prosjekter? Vi er avhengig av tips. Send oss et tips her! 

Annonse

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev omtrent to ganger i måneden.

april 2024
M T O T F L S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Facebook

populær