Se oss i sosialt media

AV UTLEIE

Audionor debuterte ny PA på Buktafestivalen

Avatar photo

Publisert

den

Tromsøfirmaet Audionor er det første utleiefirmaet i Norge som har kjøpt inn d&b audiotechniks sitt nye KSL-høyttalersystem. – Det var både en teknisk og økonomisk vurdering som gjorde at vi investerte i dette, forteller daglig leder Øyvind Stenersen.

KSL er «lillebroren» til GSL-systemet og har allerede blitt lagt merke til i mange land og hos flere firma.
Blant annet fikk systemet rett etter lansering våren 2019 den gjeve designprisen Red Dot Award, for beste produktdesign.

KSL ble først vist frem under NAMM 2019-messen i California, USA, i januar 2019, og bare sju måneder etterpå var altså det første anlegget levert til et norsk firma.
Tyske d&b audiotechnik fremhever at KSL har alle fordelene til GSL, men er mindre og mer fleksibelt i bruk.

En lydtekniker fra Audionor på jobb. Foto: Audionor.


KSL er designet for alle musikksjangre, mobile eller faste installasjoner, stadioner, festivaler, og alt fra klubber, teatre, konsertsteder og kirker, m.v.
Audinor hadde fra før av J-serien fra d&b audiotechnik, som de har brukt i seks år.
– Det er ikke nødvendig å skifte PA hvert sjette år. Den vi hadde kunne holdt i mange år til, men for oss var det et gunstig tidspunkt å gjøre det på. Vi fikk en bra innbytteavtale og betalte mellomlegget, sier Øyvind Stenersen til Scenemagasinet.
At d&b audiotechnik var interessert i å få det nye systemet ut på det norske markedet – via sin norske importør Arva Lydsystemer – gjorde også at dette raskt gikk i orden.

Fra Buktafestivalen 2019. Foto: Arva Lydsystemer.


– Vurderte dere andre PA-systemer?
– Ja, og vi hadde tilbud inne fra andre store aktører. Det var mange som ringte og spurte, når vi la ut på nettet at vi skulle ha ny PA. Så alle selgerne gjorde jobben sin. Men vi hadde egentlig bestemt oss på forhånd, medgir Audionor-sjefen.
– Vi har gode erfaringer med driftssikkerheten til d&b audiotechnik, forteller han videre.
– Hva synes dere noen uker etter at dere begynte å bruke PA-en?
– Ytelsesmessig er det ekstremt bra. Det har vært svært godt mottatt av teknikerne, det er enkelt å operere, sier Stenersen.

Firmaet Audionor runder faktisk 25 år i 2020, og Stenersen har vært med siden starten. Han er selskapets største aksjonær, med 34,6 prosent eierandel. I 2018 omsatte de for nærmere 19 millioner kroner.
Stenersen sier at Audionor er «desidert størst i Tromsø», men det finnes også et konferansebasert firma, Moloen og Lydproduksjon Tromsø, samt flere mindre utleiefirma.
– Hvordan har sommeren vært for dere?
– Hektisk, men nå er det sesong nesten hele året. Det er et bra marked i Tromsø, med mange festivaler. Vi debuterte KSL-anlegget på Buktafestivalen i juli 2019 og Gorosofestivalen i starten av august.

Fra riggingen til Gorosofestivalen 2019. Foto: Audionor.


 

Fra Buktafestivalen 2019. Foto: Arva Lydsystemer.


http://scenemagasinet.no/bare-fryd-og-gammen-etter-lydfusjon-na-er-arva-lydsystemer-en-realitet/
http://scenemagasinet.no/far-kick-av-gode-lydsystemer/
http://scenemagasinet.no/salgsuksess-uten-sidestykke-for-dpa-microphones-6060-serie/
http://scenemagasinet.no/llb-2019-kjempesuksess-sier-bransjeveteran-terje-engedahl/

John Berge er fra Kristiansund og har drevet med musikk siden tenårene. Han har bakgrunn fra medier som Tidens Krav, NTB, Dagsavisen, Dagbladet, Aftenposten, NRK, med flere. Du kan kontakte ham på telefon 975 99 007 eller e-post her.

Annonse

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev omtrent to ganger i måneden.

mai 2024
M T O T F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Facebook

populær