FIRMAPRESENTASJON

Avonlyd runder 14 år: «Takk til alle som har hatt trua på oss»

Edgar Andraa Lie. Foto: John Berge, PRO AV MAGASINET.no ©

Nå begynner den vesle utfordreren å nærme seg voksenalderen.

«Vi gratulerer oss selv med 14-års-dagen! De neste 14 blir minst like spennende og innbringende! Takk til alle kunder, ansatte, involverte og free-lancere som har hatt trua på oss!», skriver selskapet på «klingende trøndersk» på sin offisielle Facebook-side.

ANNONSE FRA BOSE:

Firmaet ble stiftet i 2007 av Edgar Andraa Lien, Jo André Waatsveen og Tor Breivik. Hovedkontoret er fortsatt i trønderhovedstaden, mens Andraa Lien styrer «distriktskontoret» i hovedhovedstaden.

Avonlyd-gjengen (fra venstre) under LLB 2019: Fredrik Wensås, Tor Breivik, Tommi Follestad og Edgar Andraa Lien. Foto: John Berge, SCENEMAGASINET.no ©

 

Avonlyd startet som en bivirksomhet, etter at Edgar i noen år før det drev firmaet Dsign Music AS i Trondheim. Da han flyttet til Oslo jobbet han i to og et halvt år som prosjektleder for Oslo Audio AS. Men de siste fjorten årene har Avonlyd altså bygd stein for stein. De siste fire årene har Avonlyd AS omsatt for nærmere ni millioner kroner hvert år. Firmaet har også blitt utnevnt til Gaselle-bedrift av Dagens Næringsliv i 2013 og 2014.

Ikke minst har Avonlyd gjort seg bemerket med å ha vunnet flere anbud, og fått flere viktige salg av VUE Audiotechnik PA-anlegg til store, kjente konsert- og teaterscener i Norge: Olavshallen i Trondheim, Herr Nilsen i Oslo, og siden Rockefeller i Oslo, og Det norske teatret i Oslo.

– Det har vært overraskende enkelt å få VUE Audiotechnik kjent i Norge, har Lien tidligere uttalt til vårt fagblad.

– I Norge er Meyer Sound tradisjonelt størst av PA-merkene og Adamson har godt fotfeste. L-Acoustics og dBTechnologies er andre merker vi kniver mot.

– Det er muligens en klisjé, men lydkvaliteten teller. Folk tror ofte at det er billlig fordi det er ukjent. Men vi har lykkes med å gjøre VUE Audiotechnik kjent.

– Målet var å «make it great in Oslo». Jeg kjenner mange folk innenfor klubber, restauranter og konsertmiljøet, så det var bare å begynne en plass. 40 prosent av alle scenene er i Oslo, sier Edgar Andraa Lien.

14-årsjubileumslogo for Avonlyd AS.

 

VUE Audiotechnik ble lansert som et nytt profesjonelt lydselskap i 2012, av veteranen Ken Berger, med bakgrunn helt fra 70-tallet i selskaper som Eastern Acoustic Works og Forsythe Audio Systems. Avonlyd ble første aktør utenfor USA som lanserte merket.

Andre merker Avonlyd har stor suksess med er blant annet Funktion-One – et merke som ofte brukes av klubber, og PSA (Point Source Audio) – et merke kjent for sine godt egnede mikrofoner for teater- og TV-bruk. Nylig fikk de også agenturet på den tyske produsenten Stage Tec, som er spesialister innen miksere for kringkasting og teater. Avonlyd har også gjort det skarpt med salg av Yamaha-produkter.

Edgar Andraa Lie med VUE Audiotechnik pent dandert rundt. Foto: John Berge, PRO AV MAGASINET.no ©

 

Edgar Andraa Lien fortalte PRO AV for en tid tilbake at han har lært mye av sine skarpeste konkurrenter, eksempelvis Scandec, Arva Lydsystemer, Benum, med flere.

– De er alle inspirasjonskilder. Av Scandec lærte jeg viktigheten å ha et stort sortiment, gode priser og kort leveringstid. Det er ofte behov for å levere på kort varsel. Spesielt utelivsbransjen er ikke alltid så god på planleggingen. Da skal det skje helst skje kjapt – på dagen, sier Edgar og smiler bredt.

LES MER HER:

Stage Tec har signert avtale med Avonlyd AS

Avonlyd utvider i Oslo

Ni leverandører kjempet om ny PA for Det Norske Teatret i Oslo

Stolt leverandør

LLB 2019: Avon ser på messen som en sjanse til «å få vist det beste»

ANNONSE
ANNONSE
John Berge John Berge

Du vil kanskje også like