FIRMAPRESENTASJON

Utleiegiganten Hove West utvider satsingen på skjermsalg

Hove West + Videoforce Scandinavia i Stavnger = Sant. (Illustrasjonsbilde utført av PRO AV MAGASINET.)

Hove West i Stavanger har kjøpt Videoforce Scandinavia. – Vi har satset på omstilling i det siste, og dette er en av flere ting vi gjør, sier daglig leder Sveinung Hove til PRO AV MAGASINET.

«Med på kjøpet» fikk han med Videoforce-gründer Anders Krogh.

ANNONSE FRA BOSE:

– Som alle andre scenetekniske selskaper har også Hove West vært hardt rammet av Covid-19 restriksjonene, sier Hove.

Mens omsetningen for 2020 var budsjettert til 65 millioner kroner, endte det opp nær full stans på all utleie, med avlyste festivaler, events og messer – herunder Maijazz, Verven festivalen og Moldejazz. Resultatet ved års slutt ble 40 millioner kroner i omsetning. Mange av de ansatte i utleieavdelingen var helt eller delvis permitterte i 2020.

– Det er ikke lett å leve av at folk møtes, når det er nærmest full nedstenging og null aktivitet. Utsiktene for økt aktivitet i arrangementssektoren utover våren og sommeren 2021 er svært lite forutsigbare. I denne situasjonen har vi et ønske om å omstille oss til den nye markedssituasjonen vi nå opplever, sier Sveinung Hove.

Derfor fokuserte Hove West i 2020 mye på bedriftsintern opplæring, som medførte økt satsing på streaming og bildeproduksjon.

Salg og installasjon av lyd, lys, bilde og øvrige AV-produkter har i alle år vært et av firmaets hovedområder, men utleievirksomheten står normalt for to tredjedeler av omsetningen.

– Å kjøpe opp Videoforce Scandinavia er en del av omstillingen vår. Dette er et firma som har spesialisert seg innen salg av LED-skjermer. Dette skal øke omsetningen og genere mer arbeid for noen av våre ansatte, sier Hove.

 

 

 

Sveinung Hove ble intervjuet av NRK i april 2020. – Det lønner seg mer å stenge enn å holde deler av driften i gang, sa Hove West-sjefen da. – Jeg har brukt mye tid på å regne på konsekvensene. Vi blir tvunget til å sende de ansatte ut på ledighetstrygd, i stedet for å holde de i jobb, sier Hove.
(Faksimile fra NRK.)


Pr. januar 2021 er det 34 ansatte i Hove West.

Video Force Scandinavia har blant annet levert utstyr til Storhamar Ishockey (CC Amfi), Østerhus Arena (Sandnes), Elverum Håndball, Arena Nord, Avinor, Air by Bolder, SR-Bank Arena og Hamar Kulturhus.

Anders Krogh fra Videoforce Scandinavia forteller til PRO AV MAGASINET at han startet selskapet i 2014.

– Vi har jobbet litt sammen med Hove West, og at vi nå er et selskap er en god styrke for begge, sier Krogh.

Videoforce importerer LED-skjermer direkte fra fabrikker i Kina, uten fordyrende mellomledd.

De satser også på softwareløsninger for kringkasting på skjermene på store stadioner, hvor Goal Sport er et system som stadig flere norske stadioner har valgt de siste årene.

 

Sveinung Hove. Foto: Privat.

Fakta om Hove West:

Et av landets største firma innenfor utleie av lyd-, lys- og bilde.

I 2015 fusjonerte Hove Lysdesign AS og West Audio AS. Begge firmaene ble opprinnelig startet i 1983.

Etter fusjonen ble navnet til Hove West. To datterselskap, AV System og Scene, ble også med i fusjonen.

 

Hove West har behov for store lokaler til lager og kontorer. Siden firmaet ønsket å ha best mulig forutsigbarhet og stabilitet rundt dette, kjøpte de i 2016 bygget vi nå holder til i. Bygget er på Åsen, ved motorveien på vei inn til Stavanger sentrum, og er dermed sentralt plassert både i forhold til Stavanger og Nord-Jæren. (Skjermbilde fra selskapets nettside.)

ANNONSE
ANNONSE
John Berge John Berge

Du vil kanskje også like