Se oss i sosialt media

NYTT OM NAVN

Barbara er Askers nye kulturhussjef

Publisert

den

Bli bedre kjent med den nye kulturhussjefen i Asker!

Navn: Barbara Ida de Haan
Fødselsdato: 29.03.1974
Stilling: Kultursjef og leder for Asker kulturhus
Tid i bransjen: Ansatt i Asker kommune siden 6. februar 2017
Facebook: https://www.facebook.com/askerkulturhus/?fref=ts

Instagram: https://askerkulturhus.no/instagram/

Blogg: http://www.kultursjefeniasker.no/
–  Fortell oss litt om din utdannings- og yrkesbakgrunn!
– Jeg har en bachelor i papirkonservering og en master i museologi. De siste årene har jeg tatt en god del kurs i ledelsesteorier på BI.
– Hvordan havnet du i kulturhusbransjen?

– Jeg har gjennom tidligere stillinger hatt arrangementsansvar og vært festivalansvarlig og da stillingen som kultursjef i Asker ble utlyst med lederansvar for Asker kulturhus var jeg ikke sen om å søke!
– Hva kjennetegner ditt kulturhus?
– 
Asker kulturhus er den gode møteplassen i hjertet av Asker sentrum. Med mer en 150 arrangementer på programmet hvert semester har vi noe for alle aldersgrupper. Asker kulturhus er et flerbrukshus med store åpne publikumsarealer, tre saler (Teatersalen, Multisalen og Radar scene), egne lokaler for ungdomskultur, et flott bibliotek, en privat kino og restaurant og et seniorsenter som pt. bygnings- og programmessig integreres i kulturhuset. Huset er åpnet fra kl. 08.00-22.00 hele året. De jobber 33 dedikerte og profesjonelle ansatte i kulturhuset.
– Hvor ligger forbedringspotensialet til ditt kulturhus?
– 
Vi ønsker at flere skal benytte huset til kurs- og konferanser. Vi jobber også med å utvikle nye tilbud for å kunne gi våre brukere en enda bedre totalopplevelse når de besøker oss – og for å kunne selge enda flere billetter.

– Hva er det beste med ditt kulturhus?

– Asker kulturhus sin beliggenhet midt i sentrum, med kun fire minutter gange fra togstasjonen og 500 meter fra E18 og parkeringshus under kulturhuset, er enestående. En svært dedikert og profesjonell gruppe ansatte arrangerer arrangementer av høyt nivå og stor bredde. De store kjente navn gir oss mulighet å ha et breddetilbud. Vi har stor fokus på gode barne- og familiearrangementer, samt ungdomsarrangementer for, med og av ungdommer.
– Har dere noen planer videre mht. oppussing og oppgradering?
– Vi har som målsetting å være den foretrukne storstue i Asker for befolkningen. Skal du til Asker sentrum på dag- eller kveldstid ønsker du en tur innom oss. For å oppnå dette holder vi på med en mulighetsstudie for ombygging av vestibylen og seniorsenteret til et område med forskjellige aktivitetssoner som flyter over i hverandre, en bar/restaurant, ny garderobe og økning av antall stoler i teatersalen.
– Hva er du mest interessert i hva gjelder kulturtilbudene dere selv tilbyr på huset?
– Konsertprogrammet for meg selv og min samboer og barneworkshops samt forestillinger for min datter på ti år.
Vår programansvarlig for voksenprogram, Frode Bjørnstad, begynte omtrent samtidig med meg og har laget et knallsterkt høstprogram som vi gleder oss veldig til. Våre programansvarlige for barn, Mari Hagen og Monica Storjordet, har laget et program som fikk tommelen opp hjemme så vi kommer omtrent til å bo på kulturhuset denne høsten!

Asker kulturhus. Foto: Asker kulturhus– Foruten tilbudene på huset: hva slags kulturtilbud benytter du deg av i andre sammenhenger?

– Jeg er over middels interessert i museum så vi er regelmessig å besøke utstillinger. I tillegg er jeg opptatt av tradisjonsmat og liker arrangementer som matkurs, vinforedrag etc.
– Hva gjør du for å reklamere for kulturhuset ditt?

– Jeg er veldig stolt av kulturhuset vårt, og benytter enhver anledning til å snakke om det flotte huset og alle de flotte arrangementene vi har der med både det lokale og det profesjonelle kulturlivet.
– Hva gjør du helst når du skal slappe helt av?
– Lytte til musikk på verandaen og nyte utsikt over fjorden mens vi smaker på egenlaget spekemat er en favoritt – samt skogsturer eller en god bok.
– Hvilke av dine kommende arrangementer i 2017 gleder du deg mest til?
• «Historie om et ekteskap» produsert av Brageteatret i samarbeid med Nationaltheatret.
• «Darling West» som skal ha konsert både på kveldstid og på dagtid i vår nye serie «Den kulturelle barnevogna».
• «Bare Egil og Aslags superpopulære barneshow»
• «Di derre»
• «Knut Anders Sørum»
• «Martin Wister kvartett»
– Hvilke utfordringer står kulturhusbransjen overfor?
– Som alle fritidstilbud konkurrerer vi med andre attraktive kulturarrangementer, hytte- og båtlivet, og TV-en. Kunsten er å få publikum til å få et eierforhold til kulturhuset gjennom program, service, hyggelig atmosfære og evne til å gi en opplevelse som varer. Det er også viktig å ha et variert pristilbud slik at huset kan være et sted for alle.
– Hva er din beste egenskap i jobben din?
– Å se hva som fungerer samt muligheter for forbedring og finne nye veier til variasjon og inntekt.
– Hadde du hørt om Kulturhusmagasinet før vi henvendte oss til deg?
– 
Ja, det hadde jeg!
– Har du noen ønsker for innholdet på Kulturhusmagasinet?
– Jeg er glad i bransjeanalyser og høre om nyskapning og smarte eksisterende løsninger samt kulturelle gullkorn.
– Har du tips til hvem vi bør intervjue i denne spalten?
– Ja! Thorstein Horne, som er daglig leder for Sekkefabrikken i Røyken.

Hovedsalen i Asker kulturhus. Foto: Asker kulturhus.


Asker kulturhus er et norsk kulturhus i Asker kommune, Akershus. Det ble åpnet høsten 2004 og hadde en pris på 423 millioner kroner. Bortsett fra kinoen, Asker kino, er Asker kulturhus kommunalt bygd/finansiert samt driftet. Kilde: Wikipedia

Annonse

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev omtrent to ganger i måneden.

august 2022
M T O T F L S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Facebook

populær