Se oss i sosialt media

NYTT OM NAVN

Folk i kulturhus: Unni Heimdal

Publisert

den

Unni Heimdal leder Gjøvik Kultursenter. Her er vår sommerprat med den aktive kulturhussjefen!

Navn: Unni Heimdal
Fødselsdato: 5. juli 1967
Stilling: Leder Gjøvik Kultursenter
Tid i bransjen: Siden august 2010
– Fortell oss litt om din utdannings- og yrkesbakgrunn!
– Jeg har mastergrad i forretningsdrift og markedsføring (MBM) fra Oslo Handelshøyskole. Før jeg havnet i kulturbransjen, hadde jeg jobbet mest i privat sektor hvor jeg har hatt ulike lederroller, vært bedriftsrådgiver og markedskoordinator. Deretter var jeg administrativ leder på en musikkfolkehøgskole med ansvar for bl.a. synliggjøring og rekruttering.
– Hvordan havnet du i kulturhusbransjen?
– Det var egentlig litt tilfeldig. Jeg ble anbefalt å lese utlysningsteksten for Gjøvik kultursenter og da jeg endelig fikk gjort det, fant jeg ut at søknadsfristen gikk ut dagen etterpå. Jeg hadde samtidig blitt kontaktet om en annen jobb, men skrev en søknad sent om kvelden – og valgte å takke ja da tilbudet kom. Synes det hørtes spennende ut å kunne få være med å gi innhold til en nyopprettet stilling.
– Hva kjennetegner ditt kulturhus?
– Vårt kulturhus er et typisk flerbrukshus med et relativt bredt utvalg av ulike kulturuttrykk. Vi ønsker å være et sted hvor regionens innbyggere trives og føler seg velkomne. Hos oss har vi kino, konserter, teater, danseforestillinger, standup, foredrag m.m. Vi har flere faste leietakere som møtes ukentlig hos oss til øvelser, og vi strekker oss langt for å sikre at de lokale lag/foreningene også får adgang til hovedscena. Samtidig er vi bl.a. en stolt Riksteaterarrangør og er opptatte av å ha en programprofil som overrasker, inspirerer og gleder publikummet vårt. Vi er totalt ca. 20 ansatte (faste/vikarer) i ulike stillingsstørrelser.
– Hvor ligger forbedringspotensialet til Gjøvik Kultursenter?
– Etter at vi åpnet kulturhuset i 2011 har vi hatt en betydelig vekst i antall publikummere, brukere og omsetning. Dette har i perioder skapt utfordringer for organisasjonen da vi rett og slett har hatt for liten kapasitet til å ivareta alle nye oppgaver som en følge av veksten. Fokus akkurat nå er et kritisk blikk på ulike driftsrutiner slik at vi alle kan bruke tiden vår på best mulig måte.
– Hva er det beste med ditt kulturhus?
– Vi har en veldig bra «produktmiks» – som håndtert på riktig måte gir et godt driftsgrunnlag og litt økonomisk handlefrihet. Vi har dyktige og engasjerte medarbeidere. Og så er vi så heldige at vi har en sentral beliggenhet midt i hjertet av sentrum.

Unni Heimdal. Foto: Per Mork.


– Har dere noen planer videre mht. oppussing og oppgradering?
– Vi fullrenoverte to kino-/konferansesaler som ble ferdigstilte i 2016. Jeg har nettopp vært i Hamburg og deltatt på utvelgelsen av et nytt Steinway konsertflygel og vi har fått investeringsmidler til å oppgradere sceneteknisk utstyr og kinolyd i den største salen. Utover det foregår det stadig vekk større eller mindre vedlikeholds- og/eller oppgraderingsprosjekter for å prøve å sikre at bygningsmassen tas vare på, ansatte får best mulige arbeidsforhold og for å gi publikum en best mulig opplevelse.
– Hva er du mest interessert i hva gjelder kulturtilbudene dere selv tilbyr på huset?
– Jeg har over tid blitt veldig glad i teater som kunstform, men kan også få et stort utbytte av å se en vakker film.
– Foruten tilbudene på huset: hva slags kulturtilbud benytter du deg av i andre sammenhenger?
– Bøker. Jeg er en aktiv leser gjennom hele året. Men jeg drar gjerne på konserter og forestillinger utenfor eget hus også – i den grad tiden strekker til.
– Hva gjør du for å reklamere for kulturhuset ditt?
– Jeg forsøker å være en synlig ambassadør i ulike sammenhenger. Lar meg verve til ulike kulturrelaterte oppgaver i lokale festivaler, byfestplanlegging etc. og deler selvfølgelig mer enn gjerne informasjon om arrangementer via Facebook.
– Hva gjør du helst når du skal slappe helt av?
– Det er litt sesongavhengig. Vinterstid er favorittstedet hytta på Synnfjellet med skiturer og peiskos. Om sommeren har jeg opptil flere «favorittsysler» – bl.a. hagearbeid, kajakkpadling, løpe- og fjellturer.

Slik er inngangspartiet til Strand – dagens kulturhus på Gjøvik, som også deler lokaliteter med hotell og restaurant. Foto: John Berge ©


– Hvilke av dine kommende arrangementer i 2017 gleder du deg mest til?
– Veldig mange, men tror jeg trekker frem Sirkus Cirkôr da vi skal ha de for aller første gang denne høsten. Det blir stas!
– Hvordan blir sommeren 2017 hos dere?
– Vi har allerede hatt Popcorn Filmfest. Dette er en egenprodusert filmfestival med spennende filmutvalg, filmverksted, filmquiz m.m. Og dette er på mange måter startskuddet for en forhåpentligvis sommerfilmene som vi håper riktig mange vil komme å for å se. I tillegg har vi utleie og tilrettelegging av en stor utendørs konsertserie i et telt på en arena vi har driftsansvaret for. Og så skal vi jo helst ha avviklet litt ferie også før den neste arrangementssesongen starter for fullt igjen i september.
– Hvilke utfordringer står kulturhusbransjen overfor?
– Flere enkeltsaker kan trekkes frem, men det aller viktigste slik jeg ser det er å at kulturhusene har eiere som forstår betydningen av å legge til rette for langsiktige og forutsigbare rammebetingelser for driften.
– Hvem imponerer deg mest i den norske kulturhusbransjen og hvorfor?
– Noe av det beste med fagsamlingene til kulturhusnettverket er muligheten de gir til å knytte kontakt med flinke folk. Det er med andre ord mange som imponerer; for eksempel Lars-Otto Ullereng som drifter et velorganisert hus, har imponerende publikumsoppslutning og et allsidig og flott program.
– Hva er din beste egenskap i jobben din?
– Høy arbeidskapasitet, godt humør og løsningsorientert.
– Hadde du hørt om Kulturhusmagasinet før vi kontaktet deg?
– Ja!
– Har du noen ønsker for innholdet på Kulturhusmagasinet?
– At det kan bidra til å fortelle omverdenen om alt det spennende som foregår i kulturhusene rundt omkring i landet.
– Har du tips til hvem vi bør intervjue i denne spalten?
– Tja, hva med å ta en prat med Hans Pareliussen, Parken/Arbeideren Kulturhus. Det er en flink fyr!

Strand – dagens kulturhus på Gjøvik: kino, scene, mat, hotell og spa. Foto: John Berge ©


LES OGSÅ OM PLANENE FOR UTVIDELSE AV GJØVIKS KULTURHUS:
http://kulturhusmagasinet.no/gjoviks-ganske-nye-kulturhus-kan-bli-utvidet/

HAR DU TIPS TIL HVEM VI BØR INTERVJUE? TEMA VI BØR SKRIVE OM? DEBATTER I BRANSJEN? SKJER DET NOE SPENNENDE HOS DITT KULTURHUS? HAR DITT FIRMA NOEN NYE PRODUKTER?
Tips oss om små og store nyheter!

Annonse

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev omtrent to ganger i måneden.

august 2022
M T O T F L S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Facebook

populær