KORONAVIRUSET

Koronaviruset utslagsgivende for konkurs i et av Norges største lyd-, lys-og bilde-utleiefirma

Fra da Bary og Spekter slo seg sammen i januar 2019: Fra venstre: Geir Kenneth Johansen, Morten Bakke, Sigbjørn Ryen, Marius Ryen og Ove Bekkelund. Foto: John Berge, Scenemagasinet.no ©

Bary AS er konkurs. Ble et tragisk offer for koronanedstengingen av samfunnet.

45 ansatte mistet jobben da utleiegiganten mandag 25. mai leverte oppbudsbegjæring til Nedre Romerike tingrett.

ANNONSE FRA BOSE:

Selskapet er insolvent, forklarer ledelsen – Ove, Geir, Sigbjørn, Marius, Stian og Morten – på egen nettside.

De skriver at «til tross for en god start på 2020, ble selskapets økonomiske utsikter dramatisk endret som følge av de nasjonale smittevernspåbudene som ble innført.»

Tross kompensasjonsordning og støtte har Bary AS gått i minus med nesten 1,5 millioner kroner pr. måned etter koronatiltakene forbød kulturarrangementer fra 12. mars 2020.

«Vår bransje ble truffet først, og vil mest sannsynlig være en bransje som det vil drøye lengst med å få tilbake til normalen. Det lettes stadig på smitteverntiltak samtidig som statlige støtte- og kompensasjonsordninger endres og forbedres, men for oss ble dette dessverre for lite og for sent. Bransjen er nok ikke tilbake i normal drift i 2021, og tapene vil derfor i praksis fortsette å vokse til neste år,» skriver Bary AS.

Ifølge DN.no har Bary AS omsatt for 313 millioner de siste tre årene. Selskapet klarte hele 125 millioner kroner i omsetning i 2019, og var nær 100 millioner kroner i 2018.

Bary AS er en av landets største innen utleie av lyd, lys og bildeutstyr til turnerende band og artister, show og events.

Ifølge næringslivsavisen er det advokat Viggo Scherger i Rime Advokater som er selskapets bostyrer.

Han forteller til avisen at Bary AS har en samlet gjeld på 50 millioner kroner, og at salgsverdien på utstyret er på ca. 20 millioner kroner.

– Hele livsverket mitt og mange andres er i ferd med å kollapse, og mange kan bli arbeidsløse. Vi får håpe på at AS Norge kommer på banen og hjelper oss på bena igjen, sa grunnlegger Morten Bakke i selskapet til Nordre Aker Budstikke i midten av mars.

– Det er trist. Dette er en av mange som kommer til å gå konkurs, sier advokat Scherger til DN.no.

Geir Kenneth Johansen og Morten Bakke. Her foran Bary-lokalene i Fetsund. Foto: John Berge, Scenemagasinet.no ©

Mer om Bary AS her:

Bary startet med drive-in-konserter

Bary – nå med alle fargespekter

Bary skaper et «finn» for brukt utstyr

LLB 2019: Bary opptatt av opplevelsesmagi

Bary har startet med salg av Clair Brothers høyttalersystemer

ANNONSE
ANNONSE
John Berge John Berge

Du vil kanskje også like