KORONAVIRUSET

Stor interesse for å kjøpe utstyret til Bary

Bary AS lager- og kontorlokalene er på Fetsund. Foto: Per Mork, Scenemagasinet.no ©

Nærmere 20 firma er interesserte i Barys eiendeler.

– Det har vært enormt mye styr, sier bobestyreren, advokat Viggo Scherger hos Rime Advokater.

ANNONSE FRA BOSE:

Etter at Bary AS leverte oppbudsbegjæring til Nedre Romerike tingrett har Scherger hatt en hektisk uke.

Selskapet satt igjen med rundt 50 millioner kroner i gjeld, og det ventes enda mer krav til boet i form av lønn og feriepenger. Det er beregnet skiftesamling 29. juni.

Den bokførte verdien på utstyret Bary AS eide var på 30 millioner, men verdiene nedkrevet til 20 millioner kroner, i lys av situasjonen rundt nedstegnigen av samfunnet, som også var årsaken til konkursen.

Sandnes Sparebank lånte ut 11,5 millioner kroner og ga en husleiegaranti på 1,8 millioner kroner. Husleien er på nærmere 400.000 kroner pr. måned.

Samme dag som konkursen var et faktum var det befaring i lokalene på Fetsund. Det har også vært flere befaringer i etterkant, opplyser Scherger.

– Det er enormt mye utstyr. Jeg prøver å selge alt under ett, men det kan bli vanskelig. Vi har sendt ut informasjon til 18-20 interessenter, sier advokaten, som opprinnelig var skeptisk til muligheten for salg av utstyret.

– I dagens marked har ikke dette utstyret noen særlig verdi. Det er ingen som vil kjøpe det nå, vil jeg tro. Det vil kanskje gå et år før man kan ha store konserter og festivaler igjen, så det er vanskelig å si, sa Scherger først til E24.

Viggo Scherger. Foto: Rime Advokater.

 

Men nå er tonen en annen, og med tanke på hvor mange som har meldt sin interesse, finnes det mange personer og firma som har tro på en utleiebransje også etter at virusnedsteigningen er over. Og flere med midler til å kjøpe,

Bobestyreren håper på at «et par seriøse firma» skiller seg ut, og hadde håpet på en avklaring før pinsehelgen. Budfristen var klokken 15.00 fredag 29. mai. I det vi skrider mot helg forteller han at avklaringen forhåpentligvis kommer tirsdag 2. juni.

Fra da Bary og Spekter slo seg sammen i januar 2019: Fra venstre: Geir Kenneth Johansen, Morten Bakke, Sigbjørn Ryen, Marius Ryen og Ove Bekkelund. Foto: John Berge, Scenemagasinet.no ©

De siste tre årene har selskapet hatt samlede inntekter på 313,2 millioner kroner. Selskapet hadde 125 millioner kroner i omsetning i 2019.

Omsetningen var 99,5 millioner i 2018 og resultat før skatt på 1,46 millioner kroner. Ifølge Bizweb hadde de 45 ansatte i bedriften.

Bary AS lager- og kontorlokalene er på Fetsund. Foto: Per Mork, Scenemagasinet.no ©

Les mer om konkursen her:

Koronaviruset tok knekken på et av Norges største lyd-, lys-og bilde-utleiefirma

ANNONSE
ANNONSE
John Berge John Berge

Du vil kanskje også like