Se oss i sosialt media

ARTISTOMTALE

Bill Wyman i MeToo-trøbbel – 35 år etter Mandy-skandalen

Publisert

den

En engelsk filmfestival droppet nylig Europa-premieren på en dokumentar kalt «The Quiet One», om eks-Rolling Stone-bassist Bill Wyman, på grunn av protester i sosiale medier.

Årsaken er ifølge BBC forholdet som Wyman, i dag 82 år, hadde med en tenåringsjente på 80-tallet.
Dokumentarfestivalen Sheffield/Doc takker i et Facebook-innlegg publikum for å «ha gjort oss oppmerksomme på dette». I kommentarfeltet ble Wyman kalt «et seksuelt rovdyr».
Fremdeles står den planlagte verdenspremieren på Tribeca-filmfestivalen i New York 2. mai ved lag.
«The Quiet One», med Oliver Murray som regissør, dokumenterer Wymans liv som en av originalmedlemmene av legendebandet. Også kjente navn som Eric Clapton, Bob Geldof, Charlie Watts og Buddy Guy stiller opp i filmen, ifølge IMDb.

Bill Wyman og Mandy Smith da de giftet seg. Foto: Privat.


Bill Wyman var 47 år da han møtte 13 år gamle Mandy Smith i 1984, og datet henne angivelig med hennes mors tillatelse. Da Mandy fylte 18 år, giftet de seg – og ble skilt etter to år.
Det skandaløse forholdet vakte berettiget oppsikt i sin samtid, og påtalemyndigheten vurderte å etterforske saken, men droppet det. Wyman opplyste i et 2013-intervju at han tilbød seg å snakke med britisk politi i lys av nye sexskandaler rullet opp da.
– Jeg gikk til politiet, og til påtalemyndigheten, og sa «ønsker dere å snakke med meg? Ønsker dere et møte? Jeg gikk beskjed tilbake om «nei». Jeg var helt åpen om dette, sa Wyman til Seven.
Wymans tredje kone, Suzanna Acosta, er opplistet som en av produsentene på «The Quiet One». Paret giftet seg i 1993 – samme år som han forlot Rolling Stones – og har tre døtre.
– Da jeg fridde til Suzanne, svarte hun ja på betingelse av at jeg endret livsstilen min med hensyn til damer, uttalte Wyman til NTB i 2000.

Bill Wymann i «gode, gamle dager». Foto: AP.


Med sitt nye band, The Rhythm Kings, har han flere ganger opptrådt i Norge.
 

Sammen med gamlebandet: Bill Wymann står som nummer to fra venstre sammen med Charlie Watts, Keith Richards, Ronnie Wood og Mick Jagger i 2012 – da filmen «The Rolling Stones – Crossfire Hurricane» hadde premiere. Foto: AP.

Annonse

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev omtrent to ganger i måneden.

november 2023
M T O T F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Facebook

populær