KORONAVIRUSET

Bransjeveteran tror ikke livemusikken vender tilbake til normalen før i 2022

Dette er bare ett år siden: Her går Lollapalooza-festivalen av stabelen i Chicago i august 2019. En av grunnleggerne bak tror ikke vi vil få se tilsvarende før i 2022. Foto: AP.

Bransjeveteranen Marc Geiger tror ikke livemusikken vil vende tilbake til normalen før i 2022.

Geiger, som av musikkmagasinet Billboard har vært regnet blant de 20 mektigste i musikkbransjen, var frem til nylig sjef for musikkdelen hos William Morris Endeavor, og dermed agent for stornavn som Lady Gaga og Roger Waters
.
– Etter min mening kommer det til å bli 2022 innen livemusikken vender tilbake, sa ha på podkasten til Bob Lefsetz, ifølge The Independent.

ANNONSE FRA BOSE:

Årsaken er at han tror det kommer til å ta lang tid før det han kaller «den germofobe økonomien» sakte vil bli erstattet av «klaustrofobiøkonomien», der folk ønsker å gå ut og spise middag og leve livene sine, gå til festivaler og konserter.

– Instinktet mitt sier meg at det kommer til å ta tid fordi superspreder-arrangementer – som sport, konserter, festivaler – ikke vil gjøre det bra så lenge viruset er såpass til stede, sa Marc Geiger videre.

Musikkbransjen er allerede svært hardt rammet. I midten av juli 2020 ble det klart at to av Manchesters mest populære scener stenger dørene for godt.

Samtidig er en serie med drive-in-konserter som Live Nation i Storbritannia sto bak, med stornavn som The Streets og Kaiser Chiefs på scenen, nå avlyst på grunn av lokale lockdownrestriksjoner.

Og bransjeveteranen Geiger advarte i podkasten:

– De neste seks månedene kan bli enda mer smertefulle enn de forrige seks månedene, og de seks månedene deretter kanskje enda verre. (NTB)

Marc Geiger. Foto: WME.

ANNONSE
ANNONSE
Gitte Johannessen Gitte Johannessen

Du vil kanskje også like