KORONAVIRUSET

Nå åpnes søknadsskjemaet for LLB-bransjen

En koronarammet musikkbransje har prøvd andre måter å livnære ikke bare artistene – men også næringskjeden rundt. Bak drive-in-konsertene på Lillestrøm, her med Klovner i Kamp, sto for eksempel det nå konkursnedlagte scenetekniske selskapet Bary. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix.

Onsdag 22. juli 2020 gikk startskuddet for at arrangører og underleverandører i kulturlivet kan sende inn søknad om koronakompensasjon.

Mens søknadsskjemaet for frivilligheten og idretten åpnet i midten av juli, måtte skjemaet for kultursektoren vente til nærmere slutten av juli.

ANNONSE FRA BOSE:

Denne andre søknadsrunden gjelder både for arrangører og bransjens underleverandører – som kan være alt fra aktører innenfor lys, lyd, bilde og rigg, artister, management, booking, filmdistributører som leverer tjenester eller innhold til et kulturarrangement, og dem som leier ut lokaler til kulturarrangement.

Søknadsfristen for alle er 15. september, og ordningen gjelder arrangementer som skulle vært arrangert fra 1. mai til 31. august, så vel som for dem som ble gjennomført – men i mindre skala som følge av pålegg fra myndighetene.

Ordningen utgjør totalt 300 millioner kroner.

– Vi har lyttet til erfaringene fra forrige runde. Ingen ordning vil eller skal kompensere alle tap som følge av situasjonen, men jeg mener vi har fått til gode ordninger som gjør at både kultursektoren, frivilligheten og idretten står bedre rustet til å ta opp igjen sin aktivitet nå som samfunnet etter hvert åpnes, sa kultur- og likestillingsminister Abid Q. Raja da forskriftene var klare.

ANNONSE
ANNONSE
Gitte Johannessen Gitte Johannessen

Du vil kanskje også like