FIRMAPRESENTASJON, HISTORIKK

Bright har fått nye eiere

Bright Group + Creative Technology Northern Europe AB ≈ Sant. Fra en konsert med Lollapalooza i Stockholm 2019. Foto: Sofia Drevemo.

41 år etter at utleiefirmaet Cruising Audio Concept ble etablert i Oslo er Bright en av gigantene i bransjen. Nå har NEP Group signert en avtale om å overta alle aksjene i Bright Group.

Dette melder Creative Technology Northern Europe AB i en pressemelding.

ANNONSE FRA BOSE:

Deres morselskap, NEP Group, er en Nord-Europas største totalleverandører av lys, lyd, video, kamera og scene til live-event og installasjonsmarkedet.

Hvis det norske konkurransetilsynet sier ja, så trer avtalen i kraft allerede fra 11. oktober 2021, med en forventet sluttføring før årsskiftet.

Før avtalen blir endelig godkjent vil de to selskapene, Creative Technology Northern Europe og Bright Group, operere som uavhengige og selvstendige selskaper.

Deretter slås de sammen, under ny ledelse.

Etter en kort overgangsfase vil Bright bli en integrert del av NEPs Creative Technology og vil operere i markedet som en del av CT Northern Europe (CTNE).

Etter det PRO AV MAGASINET erfarer blir det ingen oppsigelser i noen av de to selskapene, som heller har behov for flere folk. Det blir heller ingen store endringer i ledelsen, opplyser sikre kilder i bransjen.

Creative Technology Norway (CT Norway) har vært ledet av Stein Strandskogen, som snart trer av med pensjon. Per Kristian Sæter er ny Operations Manager. hos CT Norway. Jan-Inge Ingebrigtsen leder Bright Norway.

Minner på veggen om forgjengeren Crusing Audio Concept – CAC: (fra venstre): Asle Nilsen – som stiftet selskapet i 1980 – og Jan-Inge Ingebrigtsen, på Bright Norway AS sitt hovedkontor i Oslo. Foto: John Berge ©

Bright Group, med hovedkontor i Vantaa i Finland, ble etablert i 2011 da det norske AVAB-CAC og finske Eeastway slo seg sammen for å kunne levere en fullstendig tjenesteportefølje i hele Norden.

De siste ti årene har mer enn 20 selskaper i samme bransje blitt lagt til Bright Group paraplyen – flere med over 30 års erfaring i live-event bransjen. I dag har Bright Group kontorer, lager og ansatte ved flere lokasjoner i Norge, Sverige og Finland.

I pressemeldingen heter det at «sammenslåingen vil gi begge selskapers kunder tilgang til et enda mer robust spekter av løsninger, utstyr og kunnskap støttet av et enda større team med dyp teknisk ekspertise, kreative designere og erfarne prosjektledere.»

«Overtakelsen vil være en flott mulighet for våre kunder både i Nord-Europa og globalt. «Tillegget av Bright Groups ressurser til NEPs og Creative Technologys gir oss muligheten til å levere det beste av det beste av innovative løsninger, talent og ressurser. Det er også en god bedriftskulturell match. Vi har stor respekt for Bright Groups arbeid og de ansatte i Bright Group», sier Graham Andrews, Global President, NEP Live Events.

Bright Group + Creative Technology Northern Europe AB ≈ Sant. (Logomontasje: PRO AV MAGASINET).

«Som Nordens ledende selskap har Bright Group mye å tilby på den internasjonale scenen. Våre dyktige ansatte har tiår med erfaring og det er en stor lidenskap i alt vårt arbeide. Vi ser frem til å skape unike opplevelser for et enda større publikum i årene som kommer», sier Göran Carlson, styreleder i Bright Group.

«Det er mange gode synergier ved å slå sammen våre to selskap. Det er en perfekt match med tanke på kapasiteter og styrker i de norske og svenske livemarkedene. På toppen av det kommer et veldrevent finsk selskap i et marked hvor CT ikke har tilstedeværelse i dag. I tillegg gir avtalen Brights team muligheten til å betjene sine kunder i et globalt marked med tilgang til det store NEP og CT nettverket av selskaper rundt om i hele verden. Dette er veldig spennende», sier Patrik Dejve, Managing Director for Creative Technology Northern Europe.

Åpen bar hos Bright under LLB 2019. Foto: John Berge, SCENEMAGASINET.no ©

Avtalens detaljer og betingelser er ikke offentliggjort.

Bright Norway AS omsatte for 475 millioner kroner i 2019, mens Creative Technology Norway AS omsatte for nærmere 27 millioner kroner. NEP Norway AS omsatte for 423 millioner kroner i 2019. NEP Norway skal fortsette sin virksomhet separat.

LES OGSÅ:

Bransjeveteranen Asle Nilsen storkoser seg fortsatt med lyd og opplevelser

ANNONSE
ANNONSE

Du vil kanskje også like