BEDRIFTSBESØK

CBKs forvandlingsår

– Det er en stor fordel at administrasjonen og lageret er i samme lokaler, sier Andreas Sandvik (t.v.), som er Business Development Manger hos CBK. Severin Aarnes (t.h.) er Commercial Manager. – Det gir mer kontroll på sysakene og mer leveringspresisjon at vi er samlet, sier duoen.

20-årsjubilanten CBK tok i 2020 steget og flyttet til nye, store lokaler hvor de investerte i det automatiske robotsystemet AutoStore.

– Omsetningen gikk noe ned i 2020 sammenlignet med 2019. Men vi fikk en god vekst på egen merkevarer og innen audio/video-segmentet med videokonferanse-løsninger og hjemmekontorutstyr, forteller adm. direktør Ole Blom.

ANNONSE FRA BOSE:

Andreas Sandvik, som er Business Development Manger hos CBK, så for seg et ordentlig smalhans-år da Erna stengte Norge 12. mars 2020. – Men det har vi ikke opplevd. Vi er veldig fornøyd med året som sådann. Vi har ikke fått gjort alle aktivitetene vi planla, men vi har fått gjort veldig mye. Det å bli ISO-sertifisert og fått flyttet lageret var merkedager. Det at vi har et rikholdig lager med masse varer gjør at vi har gjort det bra, mener Andreas.

Den norskutviklede AutoStore-boksen sparer 1.500 m2 lagerplass og har roboter som plukker varene. Et menneske må uansett sette pakkene sammen for en kvalitets-sjekk, og ofte er det også varer som må hentes frem manuelt andre steder på lageret i samme ordre. (Ca .30-40 prosent av ordrene.) CBK-ledelsen beskriver lagerboksen som «vanvittig tidsbesparende».

CBK – som betyr Cooperation by knowledge – startet i det små med kabler og adaptre i 2001, og uvidet innen AV fra 2012. De opplever nå stor suksess med sine egne varemerker, Stoltzen og LinkIT, og selger i bøtter og spann av kjente merkevarer. Som den observante leser vil merke seg er det nå altså 20 år siden firmaet ble etablert.

– Hvordan vil dere beskrive år 2020 sett fra CBK sin side?

– Det ble et spesielt år, med bakgrunn i COVID-19, men vi har altså levert bra i forhold til en generell nedgang i markedet. I tillegg til uforutsett situasjon har vi flyttet både lager og kontor. Messer og kundeeventer har naturlig nok ikke gått som planlagt og vi har sett en stagnasjon i kjøp av møteroms-løsninger, sier Ole Blom.

– Philips-skjermer går så det griner av og vi har hatt en bra start med Hisense, forteller Severin Aarnes, som er CBKs Commercial Manager.

– Hva slags produkter var mest populære i 2020?

– Jeg vil igjen fremheve egne merkevarer, Stoltzen og LinkIT. Merkevaren LinkIT omfatter en serie produkter som kombinerer høy kvalitet og konkurransedyktige priser innen kabler, datarom, nettverk og tilbehør, mens Stoltzen tilbyr kvalitetsprodukter innen audio/video, lyd og tilbehør. I tillegg har vi sett en god vekst innen smittevernsprodukter, og da spesielt under merkevaren Edbak, sier Blom.

Ole Blom er adm. direktør i CBK Distribusjon.

– Hvordan har dere forholdt dere til kundene i perioder dere ikke har kunnet reise rundt?

– Vi har gjennomført og gjennomfører Teams-møter med våre kunder daglig. I tillegg har vi hatt digitale demoer der kundene kan booke tid i kalenderen til våre produktansvarlige for å få en gjennomgang og demonstrasjon av våre produktnyheter. Vi har også gjennomført digitale messer.

Blom sier at det kommer flere digitale løsninger for kundene fremover og han lover «mange spennende produktnyheter» videre i 2021. Blant kjente agenturer for CBK er Barco, Philips og kinesisk Hisense, et nytt agentur som CBK presenterte under ISE 2020, den siste store bransjemessen før verden stengte ned.

 

Fakta om CBK

CBK Distribusjon AS beskriver seg selv som «en av Norges ledende distributører innen AV-produkter, nettverksutstyr, kabler, komponenter og tilhørende utstyr til norske forhandlere.» Fra å hatt kontor i Oslo og lager på Karihaugen i Oslo, flyttet firmaet sommeren 2020 til nye lokaler i Gneisveien 30 på Skedsmokorset.

Adm. direktør: Ole Andreas Blom
Omsetning 2019: 272 mill. kroner.
Nettside: cbk.no

Artikkelen sto opprinnelig på trykk i PRO AV MAGASINET nr. 1-2021.

LES PRO AV DIGITALT HER (krever abonnement)

BESTILL ABONNEMENT HER!

ANNONSE
ANNONSE

Du vil kanskje også like