BEDRIFTSBESØK

MI-bransjen i vinden igjen

Finner godtonene sammen og for kundene: Ekteparet Camilla Haaland og Gjermund Stordahl inne i de velfylte butikklokalene til 4Sound Stordahl Musikk i Moss.

2020 endret på parametrene for mange av oss. Også for musikkbutikkene. 4Sound Stordahl Musikk i Moss fikk et helt spesielt år.

ANNONSE FRA BOSE:

– Det var mange som børstet støvet av gamle kunster i 2020. De satte på nye strenger på gamle gitarer, kjøpte seg nye musikkinstrumenter. Det var mange nye kunder også som ville lære seg å spille, forteller Gjermund Stordahl, som driver butikken sammen med sin kone, Camilla Haaland.

Gjermund Stordahl foran butikken i Rådhusgata 1 i Moss.

Det var Gjermunds foreldre, Jane Brit og Gunnar Egil, som for 40 år siden – i 1981 altså – startet butikken. I dag er det fortsatt en selvdrevet musikkforretning, som er franchisetaker i 4Sound-kjeden.

– 2020 ble naturlig nok et år uten noe særlig salg av forsterkere og PA-anlegg, men desto mer instrumenter. Vi har også hatt enorm salgsøkning av alt av strømme- og studioutstyr. Nå finnes det radiostudio i mange hjem i Mosse-området, sier Gjermund og ler hjertelig. Videoproduksjon, podcaster og egenkomponering står på menyen til kundene, som Gjermund hevder er fra to til 100 år gamle. – Jeg har ikke tall på hvor mange som sier at de angrer på at de ga bort eller solgte pianoene sine. Nå skal de «alle» ha elpiano, men vi klarte ikke å levere nok til julen 2020.

Musikkbutikken har et rikholdig utvalg i tettpakkede hyller og skap.

– Er det noen storselgere som peker seg ut?

– Neumanns mikrofoner. De har hatt sitt beste år noensinne hos oss. Utfordringen gjennom hele 2020 var å få nok varer levert i tide. Vi klarte ikke å skaffe alle de varene de ønsket til jul. Mange av bestselgerne gikk vi tom for.

Butikken har kunder også fra nære og fjerne byer: Halden, Sarpsborg, Fredrikstad, Horten, Ski og Oslo.

Både profesjonelle og amatører ønskes velkommen på lik linje, og det gleder driverne at mange er flinke til å lære barne sine å spille ulike instrumenter.

– Spesielt piano er blitt «pop», da digital-pianoene også er blitt veldig mye bedre de siste fem årene. Ellers er det mange med gode hjemmestudioer, og både gitarer og ukulele er veldig i vinden for tiden.

 

40 år med store bransjeendringer

Gunnar Egil Stordahl (70) har sett store endringer innen «MI» siden 1981. Den gang var det tre butikker innen segmentet i Moss. I 2021 er det bare hans butikk som står igjen.

Stordahl jobbet hos Aspheim pianosenter og for Yamaha da han overtok musikkbutikken i Moss, opprinnelig etablert på 1960-tallet.

– Moss er en stor kulturby, med mange musikkprodusenter og musikere. De føler vi er en del av laget vårt. Dermed er bredt sortiment og service nøkkelord for oss, sier Gunnar Egil.

Men også 4Sound Stordahl Musikk har erfart det samme som alle gjenværende musikk-forretninger:

– Det er et sterkt presset marked og veldig små marginer. Prisene er her som hos nettbutikkene, det må vi være for å være konkurransedyktig, slår veteranen fast.

Artikkelen sto opprinnelig på trykk i PRO AV MAGASINET nr. 1-2021.

LES PRO AV DIGITALT HER (krever abonnement)

BESTILL ABONNEMENT HER!

ANNONSE
ANNONSE

Du vil kanskje også like