Se oss i sosialt media

LEVERANDØR

Demonstrerer Danley på H3 Arena

Avatar photo

Publisert

den

Bergenbaserte Arena Akustikk har leid den store hallen på Fornebu i Bærum kommune for å vise østlendingene hva amerikanske Danley Sound Labs kan by på.

Arena Akustikk, ved Knut Harildstad (38), har hatt norgesagenturet på Danley siden 2012. Høyttalermerket er fortsatt relativt ungt, og ble etablert for femten år siden (2005). Mannen bak er Tom Danley (67), som ifølge Wikipedia er «lydtekniker, elektroingeniør og oppfinner». Danley ble kjent på 80-tallet for sine nye servodrevne subwoofer-systemer. Han eier en rekke selvutviklede lyd patenter.
«Many people in the audio business said there was nothing new to be invented, but Danley Sound Labs quickly proved them wrong with a line of loudspeakers, subwoofers and other products that blew the competition out of the water,» heter det på firmaets nettside.
 

Bruce Springsteen-coverband-konsert-på Vaksdal, med Danley-PA i bruk. Foto: Privat.


 
– Det var ikke så stor etterspørsel etter Danley sine produkter de første årene, medgir Knut Harildstad.
– Det er litt annerledes produkter. De bryter litt med det som folk er vant til i den senere tiden. Så langt bruker jeg mest høyttalere i min egen demo/utleieavdeling, samt at jeg har solgt høyttalersystemer til kirker, restauranter og diverse andre steder, sier Arena Akustikk-gründeren.

Knut Harildstad. Foto: Privat.


Harildstad forteller at det har vært noen artister som «har fått skikkelig hakeslepp når de har hørt instrumentet sitt igjennom Danley PA-en.» Noen har også kjøpt høyttalersystemer til bruk i utleiesammenheng.
– Det lover i hvert fall bra at folk som først har kjøpt Danley høyttalere hos meg fortsetter å kjøpe flere høyttalere. Og det er ofte i områdene rundt der hvor det allerede finnes Danley-høyttalere at det kommer forespørsler fra flere.

– Og nå kommer du til «storbyen»?

– Ja, endelig har jeg fått muligheten til å vise frem produkter i Oslo-området, i H3 Arena. I mellom omrigg fra et TV-showinnspilling til et annet har vi fått tilgang til hallen.

Harildstad mener det er viktig å få innpass i lydmiljøene på Østlandet, da det på en måte er der tekniske rider-merker «blir født» i Norge.
– Danley er et litt annerledes system og det kan være vanskelig å forestille seg hvordan det høres ut. Målet med demoen er at flere skal få høre høyttalerne for å kunne ha en mening når merket dukker opp i en utstyrsliste fra utstyrsleverandør, eller når noen andre spør dem om råd. Det er verdt å merke seg hvor godt høyttalerne spiller i en retning på grunn av hornhøyttalerkonstruksjonen og hvor høyt de spiller i forhold til størrelsen. Så håper jeg selvfølgelig at folk synes det er bra lyd som kommer ut av høyttalerne også. Jeg håper folk kan ta seg tid til å møte opp på høyttalerdemoen.

Demonstrasjon- og øvingsrommet til Arena Akustikk. Foto: Privat.


Det hele skjer 5. februar 2020 fra kl. 12-17. For mer informasjon, sjekk arrangementets Facebook-side.

John Berge er fra Kristiansund og har drevet med musikk siden tenårene. Han har bakgrunn fra medier som Tidens Krav, NTB, Dagsavisen, Dagbladet, Aftenposten, NRK, med flere. Du kan kontakte ham på telefon 975 99 007 eller e-post her.

Annonse

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev omtrent to ganger i måneden.

juli 2024
M T O T F L S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Facebook

populær