LEVERANDØR

Prolyte Group får leve videre

Nærmere én måned etter konkursen ble Prolyte Group kjøpt opp av en av konkurrentene, Area Four Industries.

I et brev datert 3. oktober 2019 skrev Prolytes administrerende direktør, Lambert Bouwmeester, at selskapet ikke kan drive videre. Bouwmeester uttrykte seg dog positiv rundt fremtiden og skrev at han håper at selskapets «blå hjerte vil kunne slå videre i en mulig ny form».

ANNONSE FRA BOSE:

Avklaringen kom 30. oktober, hvor Area Four Industries forteller at de overtar Prolyte.

De lover å «videreutvikle Prolyte som varemerke, og med nye ideer og produkter».

Prolyte skal videre «beholde sin DNA», men en gjennomgående reorganisering skal skje, innen alt fra ledelse, produksjon og strategi.

Mens Prolyte ble startet i 1991 i Nederland, er Area Four Industries et tsjekkisk selskap etablert i 2012, basert på Milos Structural Systems etablert i 1994.

Area Four Industries ble raskt en av de største sceneproduktfabrikkene i Europa. Varemerkene er blant annet Milos Structural Systems, Litec og TOMCAT.

Lars Berge hos Multitechnic. Foto: John Berge, Scenemagasinet.no ©

En av Norges største forhandler av Prolyte-produktene er Lars Berge hos Multitechnic. Han er svært glad for at Prolyte nå fortsetter.

– Hvordan var det de uavklarte ukene for dere og kundene?

– Forhandlernettverkene i Europa hjalp hverandre. Jeg har fått tak i ting fra Belgia og Nederland som jeg manglet til mine kunder, og har selv levert varer til Tyskland og Østerrike, forklarer Berge.

Han mener den nye konstellasjonen hvor konkurrenten Area Four Industries overtar Prolyte vil gi en svært god innkjøpsstruktur mht. hovedråvaren aluminium.

– Milos, et av varemerkene deres, har kopiert så å si alt Prolyte har gjort innenfor kopirimelighetens grenser, men er en seriøs aktør og konkurrent. Jeg er glad det er bransjemennesker som overtar, enn investorer som tror dette er gull og grønne skoger, og skal melke selskapets det i løpet av fem år, sier Berge til Scenemagasinet.

Prolytes varespekter har vært svært viktig for betydelig produsent hos den norske importøren Multitechnic AS. Berge sier at Prolyte er blant de tre viktigste leverandørene for det Oslo-baserte LLB-firmaet, som hevder de har den største lagerbeholdningen i bransjen.

Det er snakk om over 80.000 varelinjer, og deriblant ikke små mengder av aluminiumskonstruksjoner for å bygge scener med. Prolyte hevder på sine nettsider at de er verdens største produsent av materiell for å bygge scener med.

Les også:

Multitechnic-Lars håper Prolyte starter opp igjen med nye eiere

Ny giv for Multitechnic

Multitechnic-Berge med 35 års fartstid

ANNONSE
ANNONSE
John Berge John Berge

Du vil kanskje også like