Se oss i sosialt media

NYTT OM NAVN

Direktøren for Harstad kulturhus gir seg etter 21 år

Avatar photo

Publisert

den

– Det skal bli godt med frikvelder og ledige helger, sier Ola M. Løkholm til Scenemagasinet.no.

Etter 21 år som direktør for Harstad Kulturhus AS går Ola M. Løkholm (65) – «Manne» som han også kalles – av med pensjon til sommeren 2019.
Danske Peter Tulinius Krarup (48) er ansatt som ny direktør for Harstad Kulturhus AS.
Krarup starter i jobben 1. april, og Løkholm gir seg 1. juni.
– Vi skal jobbe to måneder sammen, så han skal bli satt inn i alle rutinene. Jeg kjenner ikke Peter, men han har imponert med med søknaden sin. Det var veldig mange gode søkere, som også gledet meg.
– Har du noen råd til etterfølgeren din?
– Han må finne sin måte å løse byens artigste jobb på, det har jeg stor tiltro til at Peter Krarup kan finne ut av.

Storsalen i Harstad Kulturhus AS. Foto: Harstad kulturhus/ Trond Daniel Kvalvik.

Harstad Kulturhus er lokalisert til Hamnneset, en gammel bydel i Harstad. Deler av bygningen var tidligere Bothners pølsefabrikk, som er bygget om. Bare storsalen er helt nybygd.
Kulturhuset var første ledd i en planlagt oppbygging av Hamnneset til å romme aktiviteter innen utdanning, forskning og kultur. Kulturhuset åpnet 19. juni 1992, og senere fulgte det på med Høgskolen i Harstad, leilighetsbygg og flere kulturarbeidsplasser.
Ola M. Løkholm kom inn i bildet i 1998, og siden har han blitt værende.
– Da jeg begynte opprettet jeg AFP-ordning, som jeg mener er spesielt for teknisk stab.

Harstad Kulturhus AS. Foto: Harstad kulturhus.

Ola sier at tilstedeværeværelse – og å være vertskap – er en essensiell del av å lede et kulturhus.
– Min kone pleier å si: «Du skal være glad jeg er så glad i kulturhusprogrammet. » Så det å kunne ha fri når andre har fri, det ser jeg frem til, sier Ola når vi slår på tråden.
Ola er musiker, og har gått musikklinjen på videregående skole, og studert både i Bergen og Oslo, blant annet teatervitenska og nordisk språk. Før han ble kulturhussjef jobbet han blant annet for en bank i en periode, men også for Hålogaland Teaterselskap, Festspillene i Nord-Norge og Destinasjon Harstad.
– Det morsomste med jobben er å kunne skape gode produksjoner. Å lede et slikt kulturhus er en unik mulighet til å gjennomføre gode ideer. Det er veldig mange ærekjære folk, som vil gjøre en god innsats, her hos oss.

Direktør Ola M. Løkholm i Harstad Kulturhus AS. Foto: Harstad kulturhus.

Ola M. Løkholm er spesielt stolt over utviklingen hos Harstad Kulturhus AS fra 1998 til 2019.
– Da jeg begynte var omsetningen på seks millioner kroner. Nå driver vi også Galleri Nord-Norge og Harstad kino og har en omsetning på 26 millioner kroner. I en by med 25.000 mennesker er det samlet over 115.000 solgte billetter hos oss. Vi mottar tilsammen tilskudd på fire-fem millioner kroner, men har lyktes godt med egeninntjeningen. Det har vært spennende å få utvikle dette, sier Harstad-veteranen i samtalen med Scenemagasinet.

Ny sjef for Harstad Kulturhus AS: Peter Tulinius Krarup. Foto: Harstad kulturhus.

Til sist litt om den nye sjefen: Peter Tulinius Krarup er en dansk kulturleder med en internasjonal karriere fra Danmark, Tyskland og England – og siden 2013 fra Nord-Norge. Krarup har en utdannelse og en yrkeserfaring som kombinerer to verdener: På den side kulturpolitisk og kunstfaglig ekspertise, på den annen side forretningsmessig og administrativ kompetanse.

Han er nå orkestersjef for Arktisk Filharmoni (tidligere Nordnordnorsk Opera og Symfoniorkester), som har tilholdssted hos Kulturhuset Bodø.
– Jeg har jevnlig hatt gleden av å besøke Harstad Kulturhus de seneste årene, uttaler Krarup.
– Huset fyller på fornemt vis sin rolle som en betydelig kulturell møteplass i Nord-Norge. Kulturhuset må fastholde og bygge ut den posisjon institusjonen har skapt gjennom 26 år. Samtidig må en ny direktør evne å tilføre nye visjoner og etablere nye samarbeider for også i fremtiden å markere seg som en relevant og umistelig aktør. Jeg ser veldig frem til denne utfordringen og til å flytte til denne flotte byen.
Styreleder Bård Borch Michalsen sier at styret hadde en stor og god søkerliste med mange sterke kandidater, at rekrutteringsprosessen har vært lang og grundig, og at styret til slutt ikke var i tvil om at man har funnet den riktige direktøren.
– Harstad Kulturhus AS ønsker en ny direktør som kan ta vare på det beste ved dagens virksomhet, men som samtidig kan bringe huset enda lenger. Krarup har slike kvaliteter. Han har et internasjonalt nettverk og perspektiv, men har siden 2013 hatt ledende stillinger i nordnorsk kulturliv.
Harstad Kulturhus AS er ansvarlig for drift og utvikling av Harstad Kulturhus, Galleri Nord-Norge og Harstad Kino. Selskapet har årlig 115.000 besøkende, med en omsetning på 25 millioner kroner. Selskapet eies 100 prosent av Harstad kommune, og det har 11 heltidsansatte og 23 deltidsmedarbeidere.

John Berge er fra Kristiansund og har drevet med musikk siden tenårene. Han har bakgrunn fra medier som Tidens Krav, NTB, Dagsavisen, Dagbladet, Aftenposten, NRK, med flere. Du kan kontakte ham på telefon 975 99 007 eller e-post her.

Annonse

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev omtrent to ganger i måneden.

september 2023
M T O T F L S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Facebook

populær