Se oss i sosialt media

NYTT OM NAVN

Folk i kulturhus: Odd Arnold Skogsholm

Publisert

den

Han var Arbeiderparti-lokalpolitikeren og barneskolerektoren som var med å vedta at Sandnessjøen skulle få sitt eget kulturhus. Da det hele ble en realitet søkte Odd Arnold Skogsholm på kulturhussjefjobben. Hvordan har det gått? Snart to år etter at Kulturbadet i Sandnessjøen åpnet sjekker vi temperaturen på driften av huset på ytre Helgeland!

Navn: Odd Arnold Skogsholm
Fødselsdato: 13.02.1972
Stilling: Kultursjef, daglig leder Kulturbadet i Sandnessjøen
Tid i bransjen: Siden november 2014
Lenker til sosiale medier:
Facebook
Instagram
Twitter
–  Fortell oss litt om din utdannings- og yrkesbakgrunn!
– Jeg er utdannet førskolelærer, eller barnehagelærer som det nå heter. Jeg gikk fort over i skoleverket. Her har jeg over mange år bl.a. arbeidet med Den kulturelle skolesekken. Etter hvert har jeg tatt videreutdanning i skoleledelse, og har arbeidet som rektor ved to barneskoler i årene før jeg ble tilsatt i Kulturbadet.
– Hvordan havnet du i kulturhusbransjen?
– Jeg var kommunestyrepolitiker og var med på å vedta Kulturbadet, og jeg satt som leder av plan- og byggekomiteen under byggingen. Når så stillingen som leder av bygget og tjenestene ble lyst ledig fant jeg det som en meget interessant stilling å kunne ha. Prosjektet Kulturbadet hadde vært omstridt over mange år. Jeg hadde stor tro på prosjektet, og som leder mente jeg å kunne bidra til at Kulturbadet skulle lykkes.
– Hva kjennetegner ditt kulturhus?
– Kulturbadet er et regionalt kulturbygg for innbyggere på ytre Helgeland. Kulturbadet rommer et moderne og svært tilgjengelig bibliotek med galleriet integrert. Videre har vi et stort badeanlegg med gode fasiliteter, kino og en flerbruks kultursal og øvingsrom for Kulturskoles aktiviteter. Huset samler også frivilligsentral og en nyetablert ungdomstjeneste. Vi har også turistinformasjonen i bygget. Samlet gir dette et hus hvor det er stor- og variert aktivitet hver dag hele året. Kulturbadet er møteplassen i sentrum av Sandnessjøen.
– Hvor ligger forbedringspotensialet til ditt kulturhus?
– Vi har drevet Kulturbadet i snart to år pr. august 2017. Det tar tid å sette sammen en organisasjon og utvikle de ulike tilbud vi skal ha i Kulturbadet. Samtidig utvikler publikums forventninger seg etter hvert som det tilbys ulike konserter og forestillinger som ikke har vært her tidligere, spesielt teater. Utfordringen er å utvikle oss i lag med et publikum som også er i utvikling.
– Hva er det beste med ditt kulturhus?
– Med Kulturbadet har regionen fått et kulturtilbud som har vært savnet i svært mange år. Vi kan nå igjen ta imot regionens teater, Nordland teater og Riksteatret, som har vært fraværende fra Sandnessjøen i mer enn 20 år. Vi kan tilby konserter og andre arrangementer vi ikke før kunne ha. Ikke minst ser vi at det gror godt i det lokale kulturlivet, og dette er kanskje det mest gledelige. Vi skal være et hus til stede for de lokale. Så må jeg få skryte av alle engasjerte ansatte som gjør en kjempejobb for å ivareta vår misjon: Kulturbadet skal gi et mangfoldig tilbud som skaper trivsel, tilhørighet og begeistring for oss alle, og blir byens møteplass for opplevelser, kunnskap, velvære, undring, aktivitet og ro.
– Har dere noen planer med hensyn til utvidelser?
– Ja! Vi har et ledig areal på nesten 400 m2. Her planlegges det spennende ting, som bl.a. Newtonrom, noe som gir tettere samarbeid med skoleverket.
– Hva er du mest interessert i hva gjelder kulturtilbudene dere selv tilbyr på huset?
– Jeg har blitt veldig glad i teater, og det er gledelig å se at det gror så godt lokalt på dette området.

Kulturbadet i Sandnessjøen åpnet 10. oktober 2015. Foto: Johanne Tysnes.


– Foruten tilbudene på huset: hva slags kulturtilbud benytter du deg av i andre sammenhenger?
– Jeg reiser en del på konserter.
– Hva gjør du for å reklamere for kulturhuset ditt?
– Vi markedsfører oss mest via sosiale medier, primært Facebook. Her når vi bredt, men ser også et stort potensiale videre. Jeg forsøker å være synlig og til stede i det vi gjør her på huset.
– Hva gjør du helst når du skal slappe helt av?
– En tur med båten eller på hytta gir hvilepuls. For ikke å snakke om kajakkpadling på Helgelandskysten. Det må bare oppleves.
– Hvilke av dine kommende arrangementer i 2017 gleder du deg mest til?
– Vi har så mye spennende i høst så det er vanskelig å trekke fram noen spesielle. Det er imidlertid noe ekstra i å se at de lokale aktørene lykkes med sine arrangementer, og vi har flere av disse i høst.
– Hvordan har sommeren 2017 vært hos dere?
– Vi har holdt åpent hele sommeren, hver dag. Badeanlegget og kinoen er selvsagt mye besøkt, men biblioteket har en stor oppsving i sommersesongen. I galleriet vårt presenteres 35 Nord-Norske kunstnere gjennom en salgsutstilling. Her er noe for alle gjennom sommeren. I august arrangeres en ny, forhåpentligvis årlig, musikkfestival; Havnafestivalen. Her er Kulturbadet en samarbeidspartner og vil gjennomføre noen arrangementer.
– Hvilke utfordringer står kulturhusbransjen overfor?
– Med mange nye kulturhus er selvsagt saken rundt kulturhusmoms viktig. Her håper vi på en avklaring som gir god forutsigbarhet i driften.
– Hvem imponerer deg mest i den norske kulturhusbransjen og hvorfor?
– Norsk kulturhusnettverk er en viktig organisasjon for oss. Gjennom fagsamlinger organisert her møter jeg jevnlig inspirerende kollegaer som gjør en kjempejobb. I Kulturhus-Norge vil vi hverandre vel og deler villig av både gode, og ikke så gode, erfaringer.

– Hva er din beste egenskap i jobben din?
– Jeg er til stede med stor arbeidskapasitet og godt humør.

Odd Arnold Skogsholm foran Kulturbadet i Sandnessjøen. Foto: Kulturbadet.


 
– Hadde du hørt om Kulturhusmagasinet før vi kontaktet deg?
– Ja.
– Har du noen ønsker for innholdet på Kulturhusmagasinet?
– Ja, skriv gjerne om hva som rører seg på kulturhusene. Kulturhus i Norge er også svært ulike. Det kunne vært interessant med en presentasjon også av kulturhusene.
– Har du tips til hvem vi bør intervjue i denne spalten?
– Dere må ta en prat med Tone Toften i Kulturfabrikken Sortland.
FAKTA: Kulturbadet i Sandnessjøen, også kalt Sandnessjøen bad- og kulturhus, er et bygg i Sandnessjøen i Alstahaug kommune som huser svømmehall, kino, bibliotek, storsal for teater/konserter, samt møte- og øvingsrom. Kulturbadet åpnet 10. oktober 2015.

Odd Arnold Skogsholm inne i Kulturbadet i Sandnessjøen. Foto: Kulturbadet.


 

Detaljutsnitt av Kulturbadet i Sandnessjøen. Foto: Kari-Ann Dragland Stangen.


 

Badebassenget i Kulturbadet i Sandnessjøen. Foto: Kulturbadet.

Annonse

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev omtrent to ganger i måneden.

august 2022
M T O T F L S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Facebook

populær