ARTISTOMTALE

Gåsehudversjonen av Freddie Mercurys «Time Waits for No One» sluppet løs – 33 år etter

«Time Waits for No One» er en nymikset versjon av låten utgitt i 1986 som «Time». Den er basert på et demoopptak av Freddie Mercury, som vennen og låtskriveren Dave Clark har tatt utgangspunkt i. Foto: Universal Music.

Et hittil ikke utgitt opptak av Freddie Mercury som gir til beste «Time Waits for No One» ble torsdag sluppet løs, 33 år etter at den sang den inn.

I 1986 skulle konseptalbumet til romfartsmusikalen «Time», skrevet av Dave Clark, spilles inn.

ANNONSE FRA BOSE:

Versjonen som ble valgt til utgivelse i 1986 var tungt produsert med 48 lag med bakgrunnsvokal og kalt «Time».

Men nå er en tidlig demoversjon av sangen sluppet, under det fulle låtnavnet. Clark følte det hadde en kvalitet som manglet i sluttproduktet.

– Da vi først spilte inn sporet, var jeg i Abbey Road og vi hadde bare Freddie og piano. Det ga meg gåsehud, det var magisk, sier Dave Clark til BBC Radio 2.

Freddie Mercury i aksjon i Drammenshallen i 1982. Vennen Dave Clark sa at Mercury takket nei til å medvirke i musikalen, fordi han gav alt på en konsert og var som død etterpå – og ikke kunne tenke seg å gjøre det åtte ganger i uken. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix.

Etter å ha lett i et tiår, fant Clark det gamle demoopptaket i 2017. Han isolerte Mercurys stemme, og fikk originalkeyboardist Mike Moran inn i studio for å spille inn et nytt pianospor.

Resultatet ble en frisk, nedstrippet versjon som løfter frem den rå følelsen i Mercurys stemme.

Ifølge Variety er det en «hjertevarm opptreden, som vil frembringe tårer i øynene på mange fans».

– Det gav meg den samme gåsehuden som da jeg først hørte den, sier Dave Clark til BBC-radiokanalen. Han fant også frem til gamle opptak og bilder fra innspillingen, og laget en ny musikkvideo. (NTB)

 

ANNONSE
ANNONSE

Du vil kanskje også like