Se oss i sosialt media

ARTISTOMTALE

Legendarisk trommeslager priset av Oslo Jazzfestival, kaller ham «trollmann»

Publisert

den

Den legendariske trommeslageren Paolo Vinaccia er årets mottager av hedersprisen som Oslo Jazzfestival årlig utdeler.

Ella-prisen tildeles en person som gjennom mange år har gjort en innsats for jazzmiljøet i Oslo, eller en norsk jazzmusiker av høy internasjonal klasse.
Og et enstemmig festivalstyre gav prisen til Vinaccia for hans «helt unike karriere i det norske musikklivet», heter det i pressemeldingen.
– Styret ønsker å løfte frem og hedre en av de viktigste kunstnerne innen norsk jazz, som har beriket publikum og inspirert generasjoner av musikere med sitt personlige og sterkt ekspressive uttrykk.
– Dette er en stor ære, virkelig, sa en tydelig rørt Vinaccia til VG.
Den italienskfødte musikeren karakteriseres nærmest som en trollmann bak trommene, der han har spilt med hundrevis av musikere og vært med på utallige innspillinger i mange sjangre.
– Hans råhet, hudløshet og rytmiske ekvilibrisme er unik, fastslår Oslo Jazzfestival om den kreftrammede musikeren, som mottok Ella-prisen i forkant av festivalen, siden han ikke vet om han er sterk nok til å være til stede når den arrangeres 11. til 17. august.
Nå strømmer gratulasjonene inn fra musikerkolleger i inn- og utland.

Paolo Vinaccia mottok Ella-prisen fra Ellen Horn, styreleder i Oslo Jazzfestival. Foto: Edvard Askeland / Oslo Jazzfestival / Handout.


I 2015 stilte Paolo Vinaccia med bestillingsverket «Dommedag – i følge Paulus» på Oslo Jazzfestival. Der slapp han til andre kreftrammede, for å få frem sitt budskap: Om at vi ikke tenker nok på andre, sa han til NTB da «Dommedag» kom på plate i 2017.
– Jeg vil riste folk! Si at «nå må dere slutte» – med å løpe etter penger, stresse. Og heller leve og tenke på hverandre. Jeg kan gå på gaten og se hvem som er frisk og hvem som er syk. Sykdommen blir som en vekker, den åpner opp hele hodet: Plutselig ser man på livet.
I fjor hyllet kremen av norske musikere ham med å stille opp på samleboksen «Mystery Man», der Vinaccia er å høre på samtlige 64 spor – et for hvert leveår. Siden har han også vært å høre på kritikerroste «In-House Science» med Arild Andersen og Tommy Smith.

Annonse

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev omtrent to ganger i måneden.

juni 2024
M T O T F L S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Facebook

populær