Se oss i sosialt media

NYTT OM NAVN

Gleder seg til å få hele kulturhuset til kultur

Avatar photo

Publisert

den

Til våren 2019 flytter NAV ut og da får Bømlo kulturhus kommunens bibliotek inn. Hanne Jacobsen, daglig leder for Bømlo kulturhus, gleder seg!

De siste fem årene har styret i kulturhuset og biblioteket hatt et mål om at hele arealet i huset skal brukes til kulturformål, i motsetning til i dag da ca. 500 kvadrat er brukt til NAV-kontor.
Fra våren 2019 ser det ut som dette vil bli en realitet, da det er planlagt at biblioteket endelig skal inn i kulturhuset.
– Vi er i oppstarten av flytteprosessen nå, og arbeider blant annet med nye samabeidsmåter mellom kulturhus, bibliotek og kulturskole, forteller Hanne Jacobsen til Kulturhusmagasinet.no.
Bømlo kulturhus ble tatt i bruk høsten 2005. Kulturhuset har to saler: Storsalen med 353 seter og Litlesalen med 100 seter. Storsalen blir brukt til konserter, dans, teater, konferanser og kino. Litlesalen blir brukt til kurs og kino.
– Lenge var kulturhus synonymt med byggeboom og budsjettsprekk, og en hadde fått et ufordelaktig rykte om alle disse tomme husene som stod rundt om i landet. Denne myten er heldigvis i ferd med å snu, og vi må bare fortsette med å synleggjøre den høyee aktiviteten og vår rolle i lokalsamfunnene frem til det er helt motbevist, mener Hanne.

Bømlo kulturhus’ logo.


 
Hanne Jacobsen har treårig kunst- og kulturforvaltning ved Høgskolen i Stavanger, deretter prosjektledelse, estetikk- og litteraturvitenskap ved Universitet i Oslo, og var akkurat i ferd med å starte på master i estetikk da hun flyttet til Bergen og startet på Skrivekunstakademiet. Etter endt utdanning flyttet hun til Dublin og jobbet ved Irish Film Institute, deretter Box Office Manager ved Gaiety Theatre. Hun kom tilbake til Norge og hadde et vikariat som litteraturformidler ved Bømlo folkebibliotek. Det var tenkt som eit mellomstopp på Bømlo, men så ble stillingen som dagleg ledar ved Bømlo kulturhus ledig høsten 2010, og her er Hanne fortsatt!

Hanne Jacobsen, daglig leder for Bømlo kulturhus, foran huset som ble bygd i 2005. Foto: Knut Erik Gilje/ Bømlo kulturhus.


– Hva kjennetegner Bømlo kulturhus?
– Vi har en forholdsvis ung ja-stab som alltid tenker nye løsninger og muligheter. Det er mye vilje, og vi får tilbakemelding på at vi er mottakelige for nye ideer og at aktører kjenner seg godt ivaretatt. Vi er også svært opptatt av å gi lokale barn- og unge profesjonelle rammer, og å være med å løfte produksjonen deres. Gjennom åtte år har vi hatt en fin jazz- og litteraturserie som kan kalles vårt nisjeprodukt. Her har vi presentert noen av de beste forfattarene og musikerne vi har her i landet, det er vi stolte av.
– Hvor ligger forbedringspotensialet deres?
– Med en stab som liker endring og utfordringer må vi stoppe opp og klappe oss selv på skuldrene innimellom. Det er viktig å huske hva vi er gode på og bevare det før vi stormer vidare til neste prosjekt.
– Hva er du mest interessert i hva gjelder kulturtilbudene dere selv tilbyr på huset?
– Med knappe personalressursar har vi en uskreven policy på at det er viktig å booke ting vi selv liker å jobbe med og har lyst å vise til publikum, derfor vil jeg si at så lenge det er booket, er det interessant. Ellers får vi et kjempebra tilbud frå Riksteatret og skal jeg trekke fram noe denne våren, gleder jeg meg veldig til Trollmannen frå Oz. Jeg har alltid likt historien, og med regi av Alan Lucien Øyen tror jeg det blir kjempetøft.

Utsnitt av fasaden på Bømlo kulturhus. Foto: Knut Erik Gilje/ Bømlo kulturhus.


– Hvor leser du nyheter?
– Lokalaviser på papir, andre på nett.
– Abonnerer du på noen strømmetjenester for film og serier?
– Privat bruker jeg kun strømming, mest NRK og dei amerikanske strømmetjenestene. Jeg har jo kinosjef i tittelen min også, så film ser jeg stort sett på kino.
– Hva gjør du for å reklamere for kulturhuset ditt?
– Utenom de tradisjonelle kanalene for marknadsføring, er vi opptatt av å delta aktivt i kulturhuset sine nettverk. Som stab er vi opptatt av å ta godt vare på folk når de er på huset, det skaper positiv «word of mouth».
– Hva gjør du helst når du skal slappe helt av?
– Det er enkelt å slappe av på Bømlo med marken og havet rett utenfor huset. Vi har også ein fantastisk undervannsnatur, så for de som likar dykking anbefaler jeg et besøk her.
– Hvem imponerer deg mest i den norske kulturhusbransjen og hvorfor?
– Det er utrolig mange inspirerande og dyktige folk i kulturhusbransjen, og det er fint å vite at de finnes en telefonsamtale unna om en trenger råd. Om navn skal nevnes, synes jeg Mette Killingmoe i Askim kulturhus er dyktig til å skape et spennende hus med få ansatte.
– Hadde du hørt om Kulturhusmagasinet før du hørte fra oss?
– Ja!
– Har du tips til hvem vi bør intervjue i denne spalten?
– Mette Killingmoe!
STATISTIKK:

2016:

Billetterte kulturarrangement: 12.384 besøkende
Kino: 24.194
Begge var publikumsrekord siden huset var nytt i 2005.
2017:
Billetterte kulturarrangement: 10.578
Kino: 22.222
Navn: Hanne Jacobsen
Fødselsdato: 02.06.79
Stillingstittel: Daglig leder, Bømlo kulturhus
Tid i bransjen: Jobbet på kulturhus sidan august 2010
Facebook: https://www.facebook.com/bomlo.kulturhus/
Instagram: bomlokulturhus
 

Bømlo kulturhus i all sin prakt. Foto: Finn Bakke.


Bømlo er en øykommune sør i Hordaland med nær 12.000 innbyggere, og omfatter siden. 1. januar 1963 de tidligere kommunene Moster, Bremnes og Bømlo. Kommunen består av flere øyer og holmer. Øyene i kommunen er bundet sammen av flere broer.

John Berge er fra Kristiansund og har drevet med musikk siden tenårene. Han har bakgrunn fra medier som Tidens Krav, NTB, Dagsavisen, Dagbladet, Aftenposten, NRK, med flere. Du kan kontakte ham på telefon 975 99 007 eller e-post her.

Annonse

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev omtrent to ganger i måneden.

september 2023
M T O T F L S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Facebook

populær