Se oss i sosialt media

NYTT OM NAVN

Her er konsertarrangørenes nye sjef

Publisert

den

Tone Østerdal (39) skal fra 1. august 2018 av lede 340 konsertarrangører fra hele landet.

Hun overtar som daglig leder i Norske Konsertarrangører (NKA) etter Torbjørn Heitmann Valum, som ga seg før påske 2018. Han jobbet der i to år og har nå tatt seg en pause fra arbeidslivet.
Foreningen ble stiftet i 1981, som Norsk rockforbund, og for fire år siden skiftet de navn til Norske konsertarrangører. Nå er alle små og store konsertarrangører medlemmer i foreningen.

Tone Østerdal kommer fra jobben som seksjonsleder for kultur i Akershus fylkeskommune.
– Jeg er stolt og glad for å få denne muligheten. Nå har jeg jobbet med hele bredden av kunst- og kulturfeltet i mange år, men det er ingen tvil om at det er musikk som ligger hjertet nærmest. Da er det utrolig stas å skulle få jobbe mer direkte med musikkfeltet fremover, sier Tone Østerdal i en pressemelding.
Den nye daglige lederen i Norske Konsertarrangører (NKA) har 15 års erfaring fra kunst- og kulturfeltet, og har hovedsakelig jobbet innen offentlig forvaltning, de seks siste årene som leder i henholdsvis Buskerud og Akershus fylkeskommuner.
Østerdal har også andre roller i feltet, blant annet i kraft av å være styreleder i nyMusikk, medlem av juryen for NPU-prisen og sensor for bachelorgraden i kulturledelse ved Høgskolen i Sørøst-Norge.
 

Norske Konsertarrangører (NKA) sin logo.


Siden 2015 har Tone vært varamedlem i Norske Konsertarrangørers styre, og har gjennom dette allerede innsikt i organisasjonens virke, medlemsmasse og satsingsområder.
– Musikkbransjen er i vekst, og det er i konsertfeltet den samlede omsetningen har økt mest de senere årene. Samtidig vet vi at mange av NKAs medlemmer sliter med skjerpede krav til profesjonalisering og stadige endringer i rammebetingelsene. Jeg er opptatt av at NKA skal styrke medlemsdialogen og jobbe enda mer fokusert med interessepolitikk på vegne av arrangør-Norge i tiden som kommer.
– Jeg har vært heldig nok til å bli litt kjent med NKA de siste par årene, fra min beskjedne plass som 4. vara, så jeg vet jo at de som jobber i administrasjonen og styret er utrolig dyktige, kunnskapsrike og fine folk. Det blir nok en overgang å skulle jobbe i en så liten administrasjon. For ikke snakke om at jeg nå skal jobbe med å søke offentlige midler i stedet for å dele dem ut. Men jeg gleder meg veldig! Ch-ch-ch-ch-changes.
Norske Konsertarrangører (NKA) er landets største interesse- og kompetanseorganisasjon for konsertarrangører og representerer en stadig økende medlemsmasse av over 340 festivaler, klubber, spillesteder, konsertforeninger, studentsamfunn og kulturhus.

Tone Østerdal er nyansatt daglig leder i Norske Konsertarrangører (NKA). Foto: Camilla Engum Paulsen.


http://kulturhusmagasinet.no/arrangorkonferansen-2018-skal-skje-i-halden/
http://kulturhusmagasinet.no/hvor-passer-arrangoren-inn/
 

Annonse

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev omtrent to ganger i måneden.

oktober 2022
M T O T F L S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Facebook

populær