Se oss i sosialt media

NYTT OM NAVN

Anders Netland gir seg som kulturhussjef

Publisert

den

Kunst- og kulturhussjef Anders Netland hos Sandnes kulturhus og KINOKINO sier takk og farvel til kulturhusbransjen etter snart 26 års innsats.

Nå flytter 53-åringen og familien tilbake til hjemtraktene i Rogaland, hvor Netland skal begynne som kultursjef i Tysvær kommune.
Det var i denne kommunen at haugalendingen i 1992 startet som kulturhussjef.
Senere gikk ferden videre til Festiviteten kulturhus i hjem- og nabokommunen/byen, Haugesund, og de siste elleve årene har Anders vært kunst- og kulturhussjef hos Sandnes kunst og kulturhus KF.
Nå går altså turen for Anders og familien tilbake på den andre siden av Boknafjorden.
– Det kommer nok ikke som noen overraskelse for kollegene mine at jeg flytter nordover tilbake til hjemtraktene. De er nok mer spent på hvem som overtar.
– Ja, for det er vel ikke ofte slike kulturhussjefjobber blir ledige har vi forstått!
– Nei, det er et lite marked, og sjelden slike jobber blir ledige. Det er en liten sandkasse, for det er ikke mange kulturhussjefstillinger, så det er en veldig attraktiv stilling, sier Anders i en samtale med bransjens fagnettsted.
Anders Netland slutter formelt 31. mai 2018, men tar to uker gjenværende ferie i forkant, så siste arbeidsdag blir rundt 17. mai.
 

Sandnes kunst og kulturhus KF. Foto: Sandnes kunst og kulturhus KF.


 
Sandnes kunst og kulturhus KF er et kulturforetak som driver Sandnes kulturhus og KINOKINO. Sandnes kunst- og kulturhus er hjemmearena for RAS (Regional Arena for Samtidsdans).
Sandnes kulturhus holder hus i Mauritz Kartevoldsplass 1 i Vågen i Sandnes og var nytt for 18 år siden. Kulturhuset er et tradisjonelt bykulturhus, og inneholder to saler, kurs- og konferanselokaler, bibliotek, restaurant og gjestehavn. I tillegg finnes det en foajé på 400 m² som brukes til konserter, selskaper og utstillinger. Huset er tegnet av arkitektene Knut Hoem og Ole Tonning. Ole Lislerud har stått for den kunstneriske utsmykningen.
KINOKINO er tidligere gamle Sandnes rådhusteater – en flottfunkisbygning fra 1941 som tidligere har vært rådhus, kino og bibliotek. Her har Sandnes kunstforening sine lokalittere og den lokale filmklubben bruker de tidligere kinosalene.
Selskapet har nå utlyst stillingen som kulturhussjef, blant annet her på Kulturhusmagasinet:

Annonse

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev omtrent to ganger i måneden.

august 2022
M T O T F L S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Facebook

populær