Se oss i sosialt media

ARRANGEMENT

Innsirklet godlyd midt i sentrum

Publisert

den

Sommerutestedet Lawo Terrasse – nabo til Nationaltheatret i Oslo – ville hindre lydspredning utenfor restauranten. Målet var maks party innenfor «ringen» og null lyd-lekkasje utenfor restaurantområdet.

Lawo Terrasse er en del av Lawo Oslo og Johns Bar. Lawo Terrasse er i 2019 i gang med sin femte sesong.

Lawo Terrasse mener at flere burde ha slike løsninger for å forhindre støy til de som ikke ønsker det. Dette er alles ansvar og ikke bare noe «verstingene» trenger.
Avon ble engasjert som «problemfikser». Det ble i en tidlig fase gjort tiltak for å forhindre lydlekkasjer ut av området og spesielle tiltak rettet direkte mot tilstøtende hoteller. Der ble det montert seks medium store satellitthøyttalere som spiller inn mot ringen, sentrum av restauranten, i stedet for to store som blåser av gårde slik det faktisk var en gang. Dette ble etterhvert økt til åtte satellitter, forklarer salgsansvarlig Edgar Andraa Lien hos Avon.

Men, hva er vel fest uten bass, spør Lien. Hvordan kunne man sikre maks basstrykk internt i en sirkel og ikke utenfor sirkelen?
– Joda, man bygger en stor fuglekasse, setter inn en stk VUE AS-215 som spiller mot dansegulvet og på toppen en stk VUE AS-115 som spiller bakover, gjør endel målinger med en god dose magi og vips. Resultatet ble perfekt, hevder han.

Det er satt inn en 10EaZy dB-måler som tar daglige målinger med innrapportering. En live skjerm gjør det mulig for alle å overvåke dette – her og nå. Denne er kalibrert opp mot målinger utført av Cowi på hotellets yttervegg i nabolaget. Disse følger anbefalte dB-krav satt av Oslo Kommune, og liger faktisk langt under. Hele den nye løsningen har en målbar reduksjon på 12dB i forhold til tidligere lydanlegg.

Annonse

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev omtrent to ganger i måneden.

juni 2024
M T O T F L S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Facebook

populær