BRANSJEORGANISASJON

Menighetsguruer samlet lydbransjen

Guruene i styret (fra venstre): Tom Heskestad, Morten Becher, Philip Sundbäck og Jostein Palmesen.

DRAMMEN: Teknikere fra kirker og menigheter rundt om kring i Norges land, blant annet fra Ålesund og Tromsø, tok turen til Østlandet for å få råd og tips om hvordan man håndterer tjenesten som tekniker i en kirke.

19. oktober 2019 – på danseskolen Attic – ble det arrangert Tech-Day for første gang i regi av Norwegian Gurus of Tech, som er en organisasjon som ønsker å støtte og styrke den tekniske tjenesten i lokale kirker og menigheter.

ANNONSE FRA BOSE:

På Facebook samler gruppen drøyt 450 medlemmer, og dette var den første selvstendige nasjonale samlingen de arrangerte etter oppstarten i 2018.

– Håpet og målet at kirketeknikere rundt omkring i Norges land blir støttet opp om, og bevisstgjort, rundt tjenesten de gjør, sier styremedlem Jostein Palmesen.

– At de får et nettverk med verktøyene og kunnskapen til å tjene på en god måte. Selve nettverket i seg selv er et viktig element, ettersom tjenesten fort kan være en ensom situasjon, legger han til.

Fra venstre: Philip Sundbäck, Tom Heskestad og Jostein Palmesen.

Tech Day startet med et velkommen til de drøyt 30 deltakerne og en runde fra de seks leverandørene som stilte opp for å vise frem utstyret alle er lidenskapelig opptatt av. Leverandørene med stand var Avon, Ambisonic, Atendi, Bright, Prolyd og Prostage.

Jostein Palmesen forteller at første delen av dagen brukt på å gå nærmere inn på tjenesten det er å være tekniker i en menighet, og i forlengelsen av denne: kommunikasjon mellom scene og tekniker – som ofte kan være en kunst i seg selv med folk som fort kan ha litt forskjellig språk og forståelse av hva som er viktig. Det trekkes frem at en tekniker er der for å hjelpe folk fra scenen med å formidle, og at man da gjerne må sette seg inn i deres sko for å kunne forstå og hjelpe på den mest effektive måten.

John Erling Johnson (med hvit skjorte) fra Prolyd følger med når teknikerne tester ut Waves LV1- mikseren.

Sesjonene utover dagen trakk frem temaer som «Møteproduksjon», «Forvaltning av ressurser og nybygg» og «Scenedesign». Sistnevnte foredrag ble holdt av Filip Sunnset Johannesen, som til daglig er teknisk leder ved Q42 i Kristiansand.

Filip delte av sin brede erfaring med å finne elementer og tanker som kanskje er utenfor «boksen», men som lar seg bruke til å skape spennende og rike scener som gir folk nye opplevelser. En scene må ikke være standard selv om den skal være trygg. Det er mange elementer med lyssetting og fysiske elementer som kan pirre sansene og skape noe nytt. Alt i alt en rekke av sesjoner som bygger opp under tanken bak tjenesten og til det praktiske området med tips og triks.

Dagen ble fordelt med romslige pauser der deltakerne kunne ta turen over til leverandørene som stod klare til å svare på flere spørsmål som kunne ha dukket opp i løpet av siste sesjon. Leverandøren uttrykte at de var godt fornøyd med dagen ettersom det ble god tid og gjentatte besøk i standene. Flere har allerede nevnt interesse til videre samarbeid med Norwegian Gurus om flere «Tech Days»

Her sjekkes lampen Briteq BT-RETRO ut hos Prostage ut. De skuelystne er et team fra Hamar frikirke, med blant andre Emil Øverby, Knut Andre Sætereng og Jonas Hanssen.

Norwegian Gurus håper at dette skal bli starten på noe som kan oppmuntre og samle folk.

– Vi er godt fornøyde med starten, og har allerede mange planer vi vil jobbe videre med til neste runde, sier Pallesen. Det er ikke satt noen ny dato for neste samling, men tid og sted vil vi komme med info om så fort dette er bestemt. Og allerede nå har guruene startet jobben med å forberede teknisk samling som skal være under Lovsang.no-konferansen 20-21. mars 2020.

Dette er Norwegian Gurus of Tech

 

Vil du lese de store, grundige artiklene først av alle? Abonner på den trykte utgaven av magasinet:

Denne artikkelen sto opprinnelig på trykk i nr. 7-2019 av SCENEMAGASINET. Den blir lagt som plussartikkel ila. kort tid. For å kunne lese denne, og andre unike bransjesaker, må du heretter ha gyldig abonnement. Det gir deg digitale fordeler og det trykte bladet først av alle tilsendt via Posten.

Bestill abonnement her og få glede av en rekke fordeler når vi snart lanserer vår nye plusstjeneste!

TIPS OSS! Vil du at vi skal skrive om deg, ditt firma, dine produkter, dine ansatte, dine prosjekter? Vi er avhengig av tips. Send oss et tips her! 

ANNONSE
ANNONSE

Du vil kanskje også like