Se oss i sosialt media

NYTT UTSTYR

Modernisert storselger: ETC Source 4WRDII

Avatar photo

Publisert

den

Studentersamfundet Trondhjem var ikke i tvil da de skulle bytte ut de gamle glødelampebaserte lyskasterne sine. – Det billigste og beste alternativet var å beholde lyskasterne, men bytte lampeinnsatsen, sier lystekniker Jostein Løwer.

I den runde storsalen er det nå hengt opp tolv ETC Source WRDII. Dette er en innsats som kan settes inn i «kulturhusklassikeren» Source Four.

– Vi har vært veldig fornøyd med optikken i Soure Four, den er plettfri, så vi ville beholde den. Spesifikasjonene på de nye LED-modulene fra ETC var upåklagelig. Det kostet også betraktelig mindre enn å kjøpe nye LED-lamper, så det var et enkelt valg, sier Løwer.

En roligere tid mht. driften av studentenes eget kulturhus i 2020 ble også benyttet til å pusse opp øvrig salsbelysningene. Da ble også glødepærer skiftet ut med Bright XLED, og det ble lagt nye DMX-kabler.

– En viktig grunn til at vi valgte å kjøpe ETC Source 4WRDII var på grunn av den utrolig autentiske varmhvite fargen den kan produsere, forteller Studentersamfundets lysmann.

– Da vi fikk levert de nye LED-modulene og satt på optikken fra noen av de gamle Source Four-lampene, var det flere av kollegaene som ikke trodde på at det var en LED-kilde, og måtte stikke hånden i lyskjeglen for å kjenne at det ikke var varmt før de ble overbevist. Ganske artig!

– Å bytte over fra glødepærer til LED på Source Four var helt smertefritt og det var fort gjort med bare en skrutrekker og en kopp kaffe.

– Alt er altså bare fryd og gammen?

– Hvis jeg har noe å utsette på lampene, så må det være valget om å bruke RJ-45 plugger til DMX i chassiset på lampen. Det funker fint når lampene skal være i fast installasjon, men er ikke i nærheten så solid som 5-pin XLR hvis lampene skal med ut i felten.

Bjørn Lund hos ETC-importør Atendi mener at de gode, gamle lyskasterne finnes hos «annenhver scene» i Norge.

– Source Four finnes overalt. Det er solgt enorme mengder av den – det er kanskje verdens mest solgte konvensjonelle lyskaster, sier Lund. Han forteller at mange velger løsningen med å beholde skallet av lyskasterne og sette inn ETC Source 4WRD Color eller WRDII (varm-hvit-varianten).

– Det er gode penger spart i stedet for å kjøpe en ny LED-lyskaster. Lyskastene henger stille i et kulturhus, og kan ha veldig mange år igjen, og ser tilnærmet nye ut. Et annet aspekt er garantitidene fra ETC, som er svært lang.

Source 4WRD Color

4WRD Color lar lysmesteren konvertere sitt eksisterende utstyr til LED, og muliggjør innsparinger på energi- og vedlikeholdsbudsjettet. Dette nye produktet tilbyr LED retrofit med farger for eksisterende Source Four profilarmaturer (full size), og tilfører RGBA-fargeblanding – fyldige farger, raske fargeendringer og mye mer til Source Four.

ETC Source Four ellipsoide/profilarmaturer kan forvandles til RGBA LED-armaturer med Source 4WRD Color LED-engine, mens de beholder alle funksjonene fra Source Four, inkludert linser, tilbehør m.v.

Source 4WRD Color-teknologi er også tilgjengelig i to komplette washlamper. Source 4WRD Color PAR og PARNel leverer myke kanter og mettede farger. Disse armaturene inkorporerer Source 4WRD Color LED-engine i et spesialtilpasset hus, og tilbyr en økonomisk fargevask, inkludert zoom på PARNel-versjonen.

I tillegg til å produsere et homogent lys og rundt 5000 lumen, har alle versjoner av S4WRD Color 12 innebygde forhåndsinnstillinger og 5 sekvenser i frittstående modus. Ved bruk av FixtureLink er Source 4WRD Color kompatibel med lamper fra ColorSource-serien, Source Four LED og Desire; slik at du kan trigge forhåndsinnstillinger og sekvenser uten bruk av lysbord.

Source 4WRD retrofit finnes også i rent hvitt LED-lys (varm- eller kald hvit, 3.200K eller 5.900K).

Distributør: Atendi.

På rekke og rad: Ombygde klassikere med innsatsen ETC Source 4WRDII. Foto: Adrian Padget.

Artikkelen sto opprinnelig på trykk i PRO AV MAGASINET nr. 1-2021.

LES PRO AV DIGITALT HER (krever abonnement)

BESTILL ABONNEMENT HER!

John Berge er fra Kristiansund og har drevet med musikk siden tenårene. Han har bakgrunn fra medier som Tidens Krav, NTB, Dagsavisen, Dagbladet, Aftenposten, NRK, med flere. Du kan kontakte ham på telefon 975 99 007 eller e-post her.

Annonse

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev omtrent to ganger i måneden.

mai 2024
M T O T F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Facebook

populær