NYTT UTSTYR

Veien fra analog til heldigital

Analogt selskap som ble heldigitalt.

Det er lett å ha det morsomt på bekostning av navnet til Analog Way.

ANNONSE FRA BOSE:

Men faktum er at de analoge franskmennene selvsagt er heldigitale og har det mange mener er blant det beste av det beste innenfor AV-spesialutstyr.

– Navnet Analog Way bærer preg av at firmaet ble grunnlagt for over tredve år siden, sier en svært blid Magne Riise, som er Scandecs produktsjef for det nye agenturet.

Systemdesigneren innen AV startet karrieren hos FotoPhono for femten år siden.

– Dette er er veldig gøy for meg å kunne jobbe med Analog Way. Da jeg startet AV-karrieren var hovedverktøyet ofte Analog Way-bokser. Det er et anerkjent og godt merke inne scaling og svitsjing. De er fortsatt markedsledende, men har utviklet seg voldsomt på femten år. De har et kvalitetsstempel ved at de lager bunnsolide produkter som passer bra for installasjon og utleie, mener Magne Riise.

Magne Riise fikk sine første erfaringer med lyd og lys i Opus Media, en kristen teknikergruppe. Det ble gjort små og store jobber i lokalmiljøet. «Så ble det frilansjobber som tekniker. I 2006 fikk jeg et jobbtilbud fra FotoPhono, med betingelsen om å lære meg AV. Det takket jeg gledelig ja til,» forteller Magne.

I hovedsak har Analog Way tre hovedprodukter: medieservere med alt fra én til 16 inn/utganger med 4K-kvalitet, bildemikser og kontrollenheter. Enten det er event eller fast installasjon kan produktene sørge for sømløst gjengivelse av innhold fra ulike kamera/videokilder, grafikk, tekst og avspille dette i ekte 4K (hvis originalbildet tilsier det.) Glitcher er et fremmedord for franskmennene, i alle fall skal det unngås for enhver pris.

– Analog Way passer kjempegodt inn i vår produktportefølje, blant annet innen projektorer, kameraer og skjermer fra Panasonic og Rolands produkter, mener Magne Riise.

På verdensbasis er tre fjerdeler av markedet for Analog Way faste installasjoner, mens i Norge har det tradisjonelt vært LLB-utleieselskapene som har satset på produktene for avvikling av eventer, m.v.

 

Fra en flott fremføring hvor Analog Way ble brukt. Foto: Analog Way.

– Med Analog Ways bokser kan man få til mye også hos næringslivet. Det være seg kreative LED-veggløsninger i resepsjonen, kontrollsenter innen industri for fleksibel håndtering av kilder på store bildeflatene, store sportsarenaer, skjermer på vegger, og innen helse/medisin, med fokus på riktig fargegjengivelse, er dette gull verdt. Også innen militære- og andre operasjonskritiske løsninger, sier Riise.

Analog Way forteller at de håndterer «alt» av bildemateriale, det være seg SD eller 4K/8K (i toppmodellene), og også alle typer High Dynamic Range (HDR).

– Boksene sørger for att vanskelige løsninger henger sammen, stabilt. Dette kan man selge og sove godt om natten. Det står en Analog Way-boks i Apples Steve Jobs Theatre. Det hadde vært vanskelig å drive videre for Apple hvis alt hadde sviktet i den salen, sier Magne og ler.

 

 

Analog Way er i bruk på denne installasjonen. Foto: Analog Way.

– Driftssikkerheten med Analog Way-produktene er veldig høy og funksjonaliteten er meget bra. Det at de takler alle de nye bilde-formatene er et stort pluss. Det er nå mange nye LED-skjermer som støtter HDR-formatene. Er det forskjellige fargeformater, er det veldig få bokser som kan håndtere dette. Analog Way har den eneste boksen som håndterer krysskonvertering, av både SD og 4K HDR-kilder inn, og miks av HDR og SDR-bildeflater ut igjen, hevder Magne.

Selgeren Riise er også på hugget.

– Det er viktig å få med at Scandec ikke blir et fordyrende ledd, selv om man før har kunne kjøpe direkte av Analog Way. Vi skal gi økt verdi overfor kundene nå, sier han til PRO AV MAGASINET.

 

Artikkelen sto opprinnelig på trykk i PRO AV MAGASINET nr. 1-2021.

LES PRO AV DIGITALT HER (krever abonnement)

BESTILL ABONNEMENT HER!

ANNONSE
ANNONSE

Du vil kanskje også like