Se oss i sosialt media

KORONAVIRUSET

Musikallegende advarer – sier teatrene i Storbritannia nærmer seg kritisk punkt

Publisert

den

Musikallegenden Andrew Lloyd Webber sier at kulturverdenen nærmer seg et kritisk punkt i kjølvannet av koronapandemiens nedstengning.

Samtidig som antall smittede har steget brått i Storbritannia, og det innføres enda strengere restriksjoner, møtte musikalmogulen medlemmer av underhusets komité for digital, kultur, media og sport, melder BBC :
– Vi må få kultursektoren tilbake og i gang igjen. Vi har nådd vårt «point of no return», sa Lloyd Webber. Han er opptatt av å få frem et konkret tidspunkt når teatrene kan åpne igjen, og påpeker at de ikke er som en kinosal – som kan åpne dørene på kort varsel. Han er også klar i talen på at det ikke er mulig å åpne de kommersielle teatrene med redusert kapasitet på 30 prosent av normalen.
Musikalmogulen, som selv deltar i utprøvingen av en vaksine, tok ifølge BBC opp hvor stor betydning han mener luftkvalitet har.
– Jeg er helt sikker på at luften i London Palladium og i alle mine teatre er rene enn luften utendørs.
Andrew Lloyd Webber vurderer å flytte sin kommende oppsetning av «Cinderella» fra Storbritannia til et land hvor «folk er litt mer hjelpsomme». Forestillingen skulle hatt premiere i West End nå i september – men der er de fleste teatrene fremdeles stengt.
Den britiske kulturministeren Oliver Dowden skrev i Mail on Sunday sist helg at regjeringen jobbet med et prosjekt som ville kunne gjenåpne noen teatre ved juletider. I innlegget beskrev han også hvordan hurtigtesting kunne hjelpe teatrene til å gjenåpne.
– Å teste er nøkkelen i første omgang til vi finner en vaksine som virker. Det er spennende fremskritt i hurtigtesting, der en koronavirustest tatt samme dag kan gi folk som tester negativt et pass så de kan gå i teatret samme kveld, het det fra Dowden.
(NTB)

Annonse

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev omtrent to ganger i måneden.

juli 2024
M T O T F L S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Facebook

populær