KORONAVIRUSET

Musikallegende advarer – sier teatrene i Storbritannia nærmer seg kritisk punkt

Andrew Lloyd Webber bekymrer seg for skjebnen til britiske teatre – der mange fremdeles holder stengt. Foto: AP

Musikallegenden Andrew Lloyd Webber sier at kulturverdenen nærmer seg et kritisk punkt i kjølvannet av koronapandemiens nedstengning.

Samtidig som antall smittede har steget brått i Storbritannia, og det innføres enda strengere restriksjoner, møtte musikalmogulen medlemmer av underhusets komité for digital, kultur, media og sport, melder BBC :

ANNONSE FRA BOSE:

– Vi må få kultursektoren tilbake og i gang igjen. Vi har nådd vårt «point of no return», sa Lloyd Webber. Han er opptatt av å få frem et konkret tidspunkt når teatrene kan åpne igjen, og påpeker at de ikke er som en kinosal – som kan åpne dørene på kort varsel. Han er også klar i talen på at det ikke er mulig å åpne de kommersielle teatrene med redusert kapasitet på 30 prosent av normalen.

Musikalmogulen, som selv deltar i utprøvingen av en vaksine, tok ifølge BBC opp hvor stor betydning han mener luftkvalitet har.

– Jeg er helt sikker på at luften i London Palladium og i alle mine teatre er rene enn luften utendørs.

Andrew Lloyd Webber vurderer å flytte sin kommende oppsetning av «Cinderella» fra Storbritannia til et land hvor «folk er litt mer hjelpsomme». Forestillingen skulle hatt premiere i West End nå i september – men der er de fleste teatrene fremdeles stengt.

Den britiske kulturministeren Oliver Dowden skrev i Mail on Sunday sist helg at regjeringen jobbet med et prosjekt som ville kunne gjenåpne noen teatre ved juletider. I innlegget beskrev han også hvordan hurtigtesting kunne hjelpe teatrene til å gjenåpne.

– Å teste er nøkkelen i første omgang til vi finner en vaksine som virker. Det er spennende fremskritt i hurtigtesting, der en koronavirustest tatt samme dag kan gi folk som tester negativt et pass så de kan gå i teatret samme kveld, het det fra Dowden.

(NTB)

ANNONSE
ANNONSE

Du vil kanskje også like