Se oss i sosialt media

ARRANGEMENT

Nå blir det konserter for 200 i Oslo

Avatar photo

Publisert

den

Fra onsdag 16. juni kan det selges 200 billetter pr. arrangement i hovedstaden.

Byrådet i Oslo melder om at «gjenåpningen forsetter». Dette får konsekvenser for arrangemetsbransjene, eksempelvis av konserter, foredrag, kino m.v.
Innendørs tillates nå 50 personer på arrangementer uten faste, tilviste sitteplasser og 200 personer på arrangementer med faste, tilviste sitteplasser.
For private sammenkomster på offentlig sted gjelder en begrensing på 20 personer innendørs og 30 personer utendørs.
Utendørs tillates 200 personer på offentlig sted, uten faste, tilviste sitteplasser. Utendørs tillates 600 personer på offentlig sted, med faste, tilviste sitteplasser, fordelt på tre grupper. Det betyr at det nå kan være 600 personer, fordelt på tre grupper, på for eksempel Intility eller Bislett stadion.
– Det har vært lang ventetid nå for alle og enhver. Og ikke minst for alle i kulturbransjen i Norge og i det store utland. Det føles rett og slett helt fantastisk at man nå kan ha konserter for 200 personer i Oslo, sier Edgar Andraa Lien fra Avonlyd.
 

Edgar Andraa Lien løfter Avonlyd AS til stadig nye høyder. Foto: John Berge, PRO AV. ©

På konsertstedet Rockefeller Music Hall i Oslo starter man den nye sommeren med konsert fra TOBB, et norsk band, samme dag som Oslo «letter opp».
Rockefeller har normalt kapasitet til 1.350 mennesker til stede, og er en av Norges viktigste arenaer for rytmisk musikk.
Avonlyd halte i land den prestisjetunge kontrakten om nytt lydanlegg på Rockefeller, som ble installert noen uker før hele Norge ble koronastengt i mars 2020.
Valget overrasket noen, sjokkerte andre, mens andre bare sa: VUE, hvem?

Ørjan Bjørnevik, teknisk sjef hos AS Auditorium. Foto: John Berge, PRO AV. ©

Vi besøkte teknisk sjef, Ørjan Bjørnevik, i AS Auditorium – som driver Rockefeller, John Dee og Sentrum scene –  en rolig tirsdag ettermiddag i januar 2020.
En åpenhjertig teknisk sjef fortalte at man lenge har tenkt på å kjøpe ny PA.
EAW-riggen var tross alt nærmere 17 år gammel.
– Prosessen gikk plutselig fort og så tok vi en beslutning. Vi hadde en lang kommunikasjon med firmaet vi valgte, Avonlyd. Men vi hadde runder også med andre firma. Vi følte vi fikk en svært god dialog med Avonlyd og vi tror vi har fått mye for pengene.
 

Vreid er et norsk black metal-band. Her i aksjon søndag 16. august 2021 hos Rockefeller. Foto: Terje Dokken.

 
Ørjan Bjørnevik fortalte at det var en stor investering for AS Auditorium, som ikke får en øre i statlig støtte. Det var første gang selskapet kjøpte PA uten tilskudd og anbudsrunde.
Bjørnevik sa han «har hørt mye PA» gjennom karrieren, og vet hva som finnes på markedet,
– Vi vet ikke om dette er det beste. Jeg har aldri hørt på PA-en selv. Så vi «gutser» litt. Men jeg føler vi fikk en kjempepakke. Det blir et innmari løft her på Rockefeller. Det blir en massiv VUE-rigg og et gjennomtenk tilbud.
– Det finnes masse gode ny PA-er. Vi tidligere alltid gått for såkalt «raidervennlige merker», med god driftsikkerjet. I forhold til det tar vi en sjanse – men jeg tror det er en god sjanse.
 

Rockefeller fra utsiden. Foto: John Berge, PRO AV ©

Lydtekniker Ulf Mølsted skryter av det nye anlegget, og håper flere får like god opplevelse som ham. Foto: Avonlyd.

Nå skal konsertstedet endelig få brukt lydanlegget i større skala!
Dette var VUE Audiotechnik-installasjonen:
– 8x hs-221 gulvsubber
– 4x al-12SB flysubber
– 20x al-12 linearray topper
– 4x h-208 front fills
– 5x a-10 fills
– 3x h-5 delay
– 14x V3/4/242 engines
– 1x NST VMX88 matrise
LES OGSÅ:

Rockefeller-sjefen: – Folk er virkelig sultefôret på livemusikk

«Overraskende enkelt å få VUE Audiotechnik kjent i Norge»

John Berge er fra Kristiansund og har drevet med musikk siden tenårene. Han har bakgrunn fra medier som Tidens Krav, NTB, Dagsavisen, Dagbladet, Aftenposten, NRK, med flere. Du kan kontakte ham på telefon 975 99 007 eller e-post her.

Annonse

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev omtrent to ganger i måneden.

april 2024
M T O T F L S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Facebook

populær