Se oss i sosialt media

KORONAVIRUSET

Norske kulturhus vil ha omkamp om avstandsrestriksjoner

Publisert

den

Norske kulturhus mener restriksjonene fra Folkehelseinstituttet (FHI) om avstand i sal vil få store konsekvenser for konsert- og kulturhus om de blir stående.

FHI kom torsdag 18. juni med nye nasjonale bestemmelser for avstandsrestriksjon for arrangement.
Der står det presisert at det må være én meters avstand fra skulder til skulder på steder der man sitter ved siden av hverandre.
Fredag 19. juni sendte Norske kulturhus Arbeidsgiverforeningen Spekter, Virke, CREO – forbundet for kunst og kultur, Norsk teater- og orkesterforening, Film & Kino og Norske konsertarrangører et felles brev til Kulturdepartementet med forslag til tiltak som kan bidra til å lette situasjonen for kulturinstitusjonene.
Anbefalingene går blant annet ut på at annethvert sete kan benyttes ved arrangement der publikum sitter i fastmonterte seter, med ansiktet i samme retning.
– Hadde vår anbefaling til Kulturdepartementet blitt godkjent kunne kulturhusene hatt drift med en publikumskapasitet på om lag 50 prosent. Nå må de redusere driften tilpasset en publikumskapasitet på gjennomsnittlig 20 prosent. Dette en begrensning som på ingen måte er bæredyktig for kulturhusene i Norge, sier Nina Hodneland, daglig leder i Norske kulturhus .
(NTB)

Nina Marie Bjørka Moen Hodneland, daglig leder i Norske kulturhus, tidligere Norsk Kulturhusnettverk (NKN). Foto: John Berge ©

Annonse

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev omtrent to ganger i måneden.

april 2024
M T O T F L S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Facebook

populær