Se oss i sosialt media

NYTT OM NAVN

Ny kulturhussjef i Sandnes glad for at det finnes slike jobber

Avatar photo

Publisert

den

– Jeg er glad for at det finnes sånne jobber, det er utrolig givende. Nå kan jeg bidra til at andre kan leve av kunsten sin.

Det forteller nyansatt kulturhussjef Elisabeth Dahl hos Sandnes Kunst- og kulturhus KF til Stavanger Aftenblad.
– Å bo på Bryne blir finere og finere. Så har jeg jo en mann som har bygget det som må være Norges fineste kino der, hehe (Erlend Serigstad, kinosjef Bryne kino). At Bryne finner ut at de vil satse på kultur for å få mer liv i sentrum, framstår for meg som det eneste rette, sier hun videre til avisen.
Som ellers fokuserer på at Elisabeth Dahl hadde ambisjoner om å bli musiker, men ikke klarte å realisere den drømmen tross studier og profesjonelt virke. Hun spilte, og spiller fortsatt, trombone.
– Jeg hadde sterk konkurranse, og skjønte at det var en konkurranse jeg ikke kunne vinne. Trangen min til å formidle fra scenen var ikke like sterk som hos de andre, sier Elisabeth Dahl.

Faksimile fra Stavanger Aftenblad.


Hun begynte i den nye jobben 17. september 2018.
Elisabeth Dahl er egentlig moldenser, men vokste opp i Drammen, og har bodd i Oslo i flere år. Hun var konsertansvarlig i rettighetsorganisasjonen TONO i elleve år. Hun har vært kulturleder og senere enhetsleder kultur og bibliotek i Lillesand kommune. Der drev hundrevet eTeateret – Lillesand kino og kulturhus fra 2008 til 2014.
Dahl har studert musikkvitenskap fra Universitetet i Oslo med trombone som hovedinstrument, kulturadministrasjon og ledelse fra Høgskolen i Telemark, samt semesteremner i prosjekt- og endringsledelse ved Universitetet i Agder/Folkeuniversitetet.
PS! Nå slutter Stian Bru som teknisk sjef, og det søkes ny til Sandnes kulturhus og KINOKINO: «Vi ser etter en person med bred teknisk kompetanse og gode samarbeidsevner. Teknisk sjef holder blant annet overblikket over alle scenetekniske tjenester, følger opp ansatte i teknisk avdeling, planlegger anskaffelser og inngår rammeavtaler.»

Kunst- og kulturhussjef Anders Netland hos Sandnes kulturhus og KINOKINO sa våren 2018 takk og farvel til kulturhusbransjen etter snart 26 års innsats.
Les mer om han her:
http://kulturhusmagasinet.no/anders-netland-gir-seg-som-kulturhussjef/
http://kulturhusmagasinet.no/elisabeth-dahl-er-ny-sjef-for-sandnes-kunst-og-kulturhus-kf-og-kinokino/
http://kulturhusmagasinet.no/22-sokere-til-sjefsjobben-hos-sandnes-kunst-og-kulturhus-kf/

John Berge er fra Kristiansund og har drevet med musikk siden tenårene. Han har bakgrunn fra medier som Tidens Krav, NTB, Dagsavisen, Dagbladet, Aftenposten, NRK, med flere. Du kan kontakte ham på telefon 975 99 007 eller e-post her.

Annonse

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev omtrent to ganger i måneden.

februar 2024
M T O T F L S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829  

Facebook

populær