NYTT OM NAVN

Ny teatersjef ved Riksteatret fra april 2020

Nåværened teatersjef Tom Remlov, påtroppende teatersjef Arne Nøst og styreleder for Riksteatret Stephan Jervell. Foto: Riksteatret.

– En veldig spennende jobb, sier Arne Nøst, som har fått stillingen som ny teatersjef for Riksteatret.

Nøst tiltrer stillingen når Tom Remlovs åremålsperiode utløper 1. april 2020, etter at Remlov da vil ha passert aldersgrensen i staten. Renov startet i jobben i april 2015.

ANNONSE FRA BOSE:

Men han vil være i full gang lenge før den tid, da det gjerne tar ett års tid før idé til premiere for en teateroppsetning.

Arne Nøst er allerede på planleggingsstadiet med hva Riksteatret skal tilby høsten 2020 og våren 2021.

– Under Tom Remlovs ledelse har Riksteatret gjennomgått en ytterligere profesjonalisering og blitt stadig bedre, sier Arne Nøst i en samtale med Scenemagasinet.

– Jeg gleder meg nå til å få delta i det å skape gode teateropplevelser for folk i hele landet gjennom Riksteatret, sier han videre.

Arne Nøst kommer til Riksteatret fra stillingen som teatersjef for Rogaland Teater (2009-2019).

– Jeg har hatt ti gode år i Stavanger, med et veldig bra ensemble, sier han.

Arne Nøst. Foto: Privat/Facebook.

Arne Nøst er opprinnelig moldenser. Han har utdannelse fra Kunstakademiet i Trondheim 1982–1985 og Statens kunstakademi i Oslo 1985–1989. Han har også virket som scenograf og regissør og lagd en god del musikk til ulike oppsetninger.

– Jeg har en forståelse for flere fagfelt, som vil være nyttig i jobben, sier Nøst.

– Det var veldig mange gode søkere til teatersjefstillingen ved Riksteatret, og vi er svært godt fornøyd med at Arne Nøst takket ja til denne ettertraktede stillingen i norsk teater, sier styreleder Stephan Jervell i Riksteatret.

Oseanas markedssjef: «Riksteatret leverer alltid kvalitet»

Her er Riksteatrets tre 2018-vinnere

Riksteatret er Norges nasjonale turneteater og viser årlig ti-tolv produksjoner på 73 spillesteder i alle landets fylker, og spiller årlig om lag 400 forestillinger for nærmere 200.000 publikummere, inkludert samproduksjoner og gjestespill. Teatret ble stiftet ved lov av 13. desember 1948, med det formål å «føre dramatisk kunst ut til folket i bygd og by». Med visjonen DET BESTE FOR DE FLESTE leverer Riksteatret et bredt repertoar som i dag utgjør en svært viktig del av kulturhusenes publikumstilbud over hele landet.

Riksteatret håper kulturhusene kan fylle opp enda flere seter med besøkende i 2018/2019-sesongen

2017 ble et av Riksteatrets beste år gjennom tidene

ANNONSE
ANNONSE
John Berge John Berge

Du vil kanskje også like